Energia per a la UE: un repte a la cooperació transfronterera



Un curs en línia gratuït que ofereix l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG)

 

Què implica la cooperació europea transfronterera per als països de la UE i els països d’Europa de l’Est i el Nord d’Àfrica? Què és la financiarització i quins impactes té en el context de les infraestructures energètiques? Com es relacionen aquests temes amb la justícia climàtica i la democràcia? I finalment, com pot la gent de diferents països cooperar per tal d’establir l’activisme transfronterer i promoure el “desenvolupament”?

L’ODG ofereix un curs gratuït en línia sobre aquests temes per a participants de diferents països. El curs, ‘Energia per a la UE: un repte a la cooperació transfronterera‘, ofereix una anàlisi crítica sobre la tendència actual de la financiarització de les infraestructures energètiques, i la generació de deute il·legítim. El curs forma part de l'”Escola de reptes al desenvolupament’.

El curs, íntegrament en anglès, estimula als participants a avaluar de forma crítica, com la UE, a través de la seva política exterior -a través d’acords de lliure comerç, polítiques de seguretat energètica i la participació dels bancs públics-, promou un model de desenvolupament que genera impactes socials, econòmics i ambientals. Seran utilitzades casos d’estudi a Europa i als països veïns per il·lustrar aquests impactes.

En el curs es destaquen algunes iniciatives d’activisme dutes a terme a l’estat Espanyol i presta especial atenció a la cartografia crítica com una eina per a l’activisme transfronterer. S’animarà als estudiants a investigar casos pràctics relacionats amb el tema, i les possibilitats d’iniciatives activistes conjuntes.

Per a més informació del curs (en anglès) aquí. Inscripcions obertes fins al 24 de juny a través d’aquest formulari.

Gràcies pel vostre interès,
Equip ODG

EU flagThis course has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of this course is the sole responsibility of the Observatori del Deute en la Globalització and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union.

Contingut relacionat

Castor, un deute socialitzat que seguirà creixent

emma

30 juny: presentació del projecte AlertaDH – Empreses transnacionals i drets humans

emma

Podcast Desenredades 19 | El botí de Gaza: territori, deute i energia

MartaPerez