Video #NoAcaparisEnergia



#NoAcaparisEnergia mostra les conseqüències del model fòssil i nuclear, i les connexions del nostre consum domèstic d’energia amb els impactes a l’exterior. La doble dependència que pateixen tant l’Estat espanyol com Catalunya, depèndencia de les fonts no renovables i de les importacions d’aquestes, els porta a voler assegurar el flux energètic.

La forta vinculació del consum d’energia amb el PIB com a indicador principal del sistema d’acumulació capitalista, fa que es necessiti més energia per produir més bens i serveis. La intensitat energètica (kwh/€) disminueix a baix i l’efecte rebot fa que el consum global d’energia continui creixent.

Això justifica la diplomàcia energètica que estableix fluides relacions amb règims corruptes i autoritaris que es nodreixen de la venda de recursos energètics i que infringeixen un doble patiment a les comunitats locals: la repressió i els passius ambientals.

Aquest vídeo doncs, vol donar llum a aquesta realitat dura i punyent que pateixen companys i companyes arreu del món, denunciar-ne els culpables al Sud i al Nord i mostrar que ja existeixen alternatives des de baix que volen transformar aquest model d’arrel.

Diguem PROU ACAPARAMENT ENERGÈTIC!

Contingut relacionat

Deute de cures – Presentació i debat

emma

Rompe la ola de movilizaciones ante la amenaza de catástrofe climática global

emma

Vivint en Deutecràcia a la Plaça dels Futurs, de Ràdio Terrassa.

emma