ODG

Video #NoAcaparisEnergia#NoAcaparisEnergia mostra les conseqüències del model fòssil i nuclear, i les connexions del nostre consum domèstic d’energia amb els impactes a l’exterior. La doble dependència que pateixen tant l’Estat espanyol com Catalunya, depèndencia de les fonts no renovables i de les importacions d’aquestes, els porta a voler assegurar el flux energètic.

La forta vinculació del consum d’energia amb el PIB com a indicador principal del sistema d’acumulació capitalista, fa que es necessiti més energia per produir més bens i serveis. La intensitat energètica (kwh/€) disminueix a baix i l’efecte rebot fa que el consum global d’energia continui creixent.

Això justifica la diplomàcia energètica que estableix fluides relacions amb règims corruptes i autoritaris que es nodreixen de la venda de recursos energètics i que infringeixen un doble patiment a les comunitats locals: la repressió i els passius ambientals.

Aquest vídeo doncs, vol donar llum a aquesta realitat dura i punyent que pateixen companys i companyes arreu del món, denunciar-ne els culpables al Sud i al Nord i mostrar que ja existeixen alternatives des de baix que volen transformar aquest model d’arrel.

Diguem PROU ACAPARAMENT ENERGÈTIC!

Contingut relacionat

Torna el Volt!

emma

Inscripcions obertes pel Volt 4!

emma

Jornada internacional: Què promou la Unió Energètica Europea?

alfons