Xerrada | Transició sí, però com? Les claus de l’ecofeminisme i la construcció popular

Irungo Palmera Monteron Irun

El dijous 30 de març la nostra companya Blanca Bayas farà una xerrada sobre com fer la transició ecofeminista, en base a la publicació recent Propostes ecofeministes per repensar les ciutats, amb BDS Koop, per una trasició ecosocial a Bsjo Bidasoa (Euskadi). A la xerrada també hi intervindran Ekaitz Aranberri i Ehundu Ander Zangitu per explicar la iniciativa que està teixint la transició socio-ecològica a Bergara. Continuant amb la intenció d'impulsar la transició ecosocial a la comarca i donant continuïtat als temes tractats el passat any, als fòrums organitzats als fòrums BizHIRI per tractar el model de ciutat-comarca de Txingudi, s'organitza BizHIRIak II. L'any passat es va posar sobre la taula la necessitat de transitar cap a una ciutat ecològica i socialment justa, prenent la ciutat com a punt de partida per a la transició i centrant-nos en els plantejaments alternatius que vénen de l'associacionisme i abordant el tema des de la perspectiva de l'economia social . Aquest any, pel que fa a aquesta segona part, s'organitza un cicle de conferències que anomenat ELS TERRITORIS QUE VOLEM VIURE per ajudar a situar el marc de la transició ecosocial i aclarir quins poden ser els reptes i les oportunitats que es presentin.

Jornades ‘Visions d’un Món Desigual’ | La dimensió exterior de les polítiques energètiques europees

Online

El nostre company Alfons Pérez farà una xerrada sobre la dimensió exterior de les polítiques energètiques i les conseqüències de la captura del negoci verd en el marc de les Jornades 'Visions d’un Món Desigual' que organitza la UPF Solidària. Les jornades pretenen mostrar els contrapunts entre els llocs i les persones que habitem el planeta, des de l’òptica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquesta setena edició de Visions d'un Món Desigual tractarem l’objectiu núm. 7 - Energia assequible i no contaminant. L’accés a l’energia és un factor essencial per al desenvolupament sostenible, ja que l’energia és imprescindible per a gairebé totes les activitats (habitatge, producció d’aliments, mobilitat, activitat econòmica, creació de llocs de treball, etc.). Les societats modernes depenen totalment de la disponibilitat d'energia, que encara prové majoritàriament dels combustibles fòssils, la crema dels quals perjudica la salut de les persones i afavoreix el canvi climàtic. El model energètic ha de transformar-se profundament per mantenir l'estabilitat climàtica, incorporar fonts d'energia renovable, incrementar l'eficiència energètica, reduir el consum i acabar amb la pobresa energètica. L'objectiu d'aquestes jornades serà conèixer amb més detall què s'està fent, des de l'experiència dels nostres ponents i dins dels seus àmbits de coneixement, per tal d'aconseguir les metes marcades per les Nacions Unides. Aquestes jornades s’organitzen conjuntament entre les universitats de Girona (UdG), de Lleida (UdL), de Tarragona (URV) i Pompeu Fabra (UPF). Es poden veure a: Canal youtube de "Visions d'un Món Desigual"

Jornades ‘Visions d’un Món Desigual’ | Mirades ecofeministes sobre la sobirania energètica

Online

El dijous 4 de maig a les 16h, la nostra companya Blanca Bayas farà una xerrada "Mirades ecofeministes sobre la sobirania energètica"  en el marc de les Jornades 'Visions d’un Món Desigual' que organitza la UPF Solidària. Les jornades pretenen mostrar els contrapunts entre els llocs i les persones que habitem el planeta, des de l’òptica dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquesta setena edició de Visions d'un Món Desigual tractarem l’objectiu núm. 7 - Energia assequible i no contaminant. L’accés a l’energia és un factor essencial per al desenvolupament sostenible, ja que l’energia és imprescindible per a gairebé totes les activitats (habitatge, producció d’aliments, mobilitat, activitat econòmica, creació de llocs de treball, etc.). Les societats modernes depenen totalment de la disponibilitat d'energia, que encara prové majoritàriament dels combustibles fòssils, la crema dels quals perjudica la salut de les persones i afavoreix el canvi climàtic. El model energètic ha de transformar-se profundament per mantenir l'estabilitat climàtica, incorporar fonts d'energia renovable, incrementar l'eficiència energètica, reduir el consum i acabar amb la pobresa energètica. L'objectiu d'aquestes jornades serà conèixer amb més detall què s'està fent, des de l'experiència dels nostres ponents i dins dels seus àmbits de coneixement, per tal d'aconseguir les metes marcades per les Nacions Unides. Aquestes jornades s’organitzen conjuntament entre les universitats de Girona (UdG), de Lleida (UdL), de Tarragona (URV) i Pompeu Fabra (UPF). Es poden veure a: Canal youtube de "Visions d'un Món Desigual"