Pactes Verds Globals

On és la justícia global en els pactes verds?


Descarregar arxiu   

Publiquem un nou policy paper que recull propostes per uns Pactes Verds Globals i Internacionalistes que responguin a l’emergència climàtica, social i econòmica des d’una mirada de justícia global

En els darrers anys, la multiplicitat de pactes verds i el creixement d’un mainstream verd sobre l’acció política, econòmica i financera han condicionat la conformació d’agendes verdes i les nostres formes d’imaginar futurs. Tal com es recollia a Pactes verds en temps de pandèmies: el futur es disputa ara, la complexitat de construir propostes polítiques àmplies ha suposat un repte que ha obert debats públics i ha generat tensions socials. Debats que no només obren la porta a la mercantilització i despolitització de la crisi socioecològica, sinó que també ofereixen una finestra d’oportunitat per plantejar canvis d’arrel a través d’agendes populars, feministes i decolonials per canviar el món de base.

És per això que aquesta investigació situa els marcs ideològics que convergeixen en la discussió –des de l’extrema dreta, el nacionalisme verd i el racisme fòssil a les propostes del liberalisme verd i de l’Europa del benestar verd–, per entendre d’on beuen les seves propostes i les vides que imaginen, i prendre’n consciència des de coordenades globals i internacionalistes. Quin és el nostre objectiu? Visibilitzar els camins que s’estan començant a recórrer i proposar-ne de nous que no hipotequin, no precaritzin i no endeutin les vides i els territoris que sostenen la vida del planeta.

Necessitem agendes globals, necessitem pactes verds globals que ens permetin aprendre a viure d’una altra manera sense oblidar d’on venim i les herències que carreguem.

capitalisme verd

Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

Els impactes del gas i les seves infraestructures: construint lligams entre entitats barcelonines i territoris afectats

emma

Hidrogen: la nova panacea?

MartaPerez

Publicació | El rastre de l’hidrogen

MartaPerez