ReGenerationEU: una eina web per a què l’economia social i solidària accedeixi als fons NextGenerationEU


  • Avui es presenta la plataforma web ReGenerationEU; una eina pràctica i col·laborativa perquè iniciatives petites, sense els mitjans de les grans empreses, puguin tenir accés a la informació i presentar projectes de forma autònoma als fons europeus NextGenerationEU.
  • Creada per Consultors Col·laboratius (CC) i l’Observatori del Deute a la Globalització (ODG), aquesta plataforma ofereix eines per conèixer quins projectes es poden presentar, com funciona el procés, recomanacions generals i com elaborar una memòria tècnica d’un projecte.

Els fons europeus han estat dissenyats pensant en les grans empreses, fent molt complex i difícil accedir a actors més petits que no tenen els recursos i l’assessorament dels grans.

Per això, ReGenerationEU s’ha dissenyat per facilitar i centralitzar la informació general dels fons, la documentació oficial, les convocatòries que es van publicant i altres documents d’interès. Es tracta d’un espai col·laboratiu per compartir projectes, facilitar el contacte entre iniciatives i ajudar a inspirar-ne d’altres.

El Pla de recuperació, transformació i resiliència “España Puede gestionarà en un inici 72.700 milions en subvencions a fons perdut, però no sortiran de franc. Els fons generaran deute públic a futur durant almenys les tres dècades vinents, que haurem de tornar entre tots i totes. Aquest deute servirà per justificar retallades econòmiques i socials alhora que es realitzarà una gran transferència de fons públics al sector privat, com el 2008 es va fer amb la banca. Per això, és clau que la inversió dels fons realment atengui la crisi social, sanitària, econòmica i climàtica, garantint una transició ecològica i social justa.

Aquests fons han de ser accessibles per a tot el teixit econòmic, arribant a entitats de l’economia social i solidària, pimes i persones autònomes que són les que més potencial transformador tenen i generen més ocupació.

Tot i que de moment no queda clar com podran accedir aquests actors als fons, les grans multinacionals, acompanyades de consultores privades i fent-se un rentat de màrqueting verd, ja estan posant tots els seus recursos en marxa per aconseguir-los. ReGenerationEU pretén ser un espai que contribueixi a revertir aquesta situació, facilitant eines col·lectives per promoure la presentació de projectes i accedir a les ajudes.

Web: https://regenerationeu.net/
Twitter: https://twitter.com/ReGenerationEU
Telegram: https://t.me/regenerationeu

Vídeo sobre com fer servir la web:

Contingut relacionat

Els Crims del Deute

Maadix

TURISME: el nou ‘El Dorado’ per als capitals financers internacionals

MartaPerez

Destapem els Mites del MidCat

emma