slider.jpg

Mapa | Afectats per projectes energètics


Aquest mapa col·laboratiu realitzat entre diverses organitzacions i coordinat per l’Observatori del Deute en la Globalització reflecteix l’altra cara dels projectes energètics. S’emmarca dins l’activitat “agafant el tren del desenvolupament” que es realitza en coordinació amb altres entitats europees amb l’objectiu d’aportar una visió crítica dins l’any europeu del desenvolupament.

El mapa vol visibilitzar i donar veu als territoris afectats per presents i futures infraestructures energètiques, i vol donar resposta als Projectes d’Interés Comú i al Pla Juncker, dos grans plans que rebran suport de diner públic a través del BEI, del BERD i del fons CEF, i que acceleraran els tràmits administratius necessaris per l’execució dels projectes.

Aquesta nova ofensiva europea pretèn redefinir i privatitzar el significat de l’interès comú, ignorant l’opinió dels afectats directes en els territoris, i els afectats indirectes, aquells que tenen una visió crítica del futur que la UE està promovent en matèria energètica.

  • Els casos mapats inicialment responen als projectes d’interconnexions gasístiques i elèctriques.
  • Si vols reportar un cas contacte amb: mca@odg.cat
  • Si vols compartir o inserir el mapa al teu web clica a la icona de la part superior dreta del mapa

Contingut relacionat

ReGenerationEU: una eina web per a què l’economia social i solidària accedeixi als fons NextGenerationEU

emma

Darrere l’hidrogen finançat pels Next Generation EU

MartaPerez

Mapa | Projectes Controvertits

MartaPerez