Publicació | Lluites feministes en defensa de la vida i el territori


Descarregar arxiu   

Aquesta publicació és el resultat d’una conversa teixida entre Centreamèrica i Catalunya en la que quatre activistes i defensores comparteixen les seves lluites en defensa del territori i per una vida més lliure, més sostenible i més digna.

La Yessica Trinidad (Hondures), la Maria Cristina Bernabé (Guatemala), la Júlia Granell (Catalunya) i l’Helena Guillén (Catalunya) parlen des d’un feminisme pràctic, que busca solucions i que s’encarna en allò més quotidià. Les quatre han sigut testimonis de primera línia del conflicte capital-vida, per la imposició de macroprojectes als seus territoris (centrals hidroelèctriques, empreses petroquímiques, industria turística i agroindustria), però també són exemple de la potència de les resistències i alternatives que es poden impulsar fins i tot en els contextos més adversos.

Es tracta d’un diàleg una mica arriscat. Té sentit unir la violència descarnada de Centreamèrica i les pors i xantatges que es poden viure a Catalunya en una mateixa conversa? Com parlem de dependència i perifèries sense oblidar els impactes específics del colonialisme a Centreamèrica? Amb aquests dubtes, però també amb la convicció que és necessari desvelar les tendències comunes que reprodueix el capitalisme i el poder corporatiu arreu del món, hem intentat teixir aquests diàlegs sense desmerèixer les enormes diferències entre les realitats que es viuen a cada territori.

Es tracta d’una publicació realitzada per l’Observatori del Deute en la Globalització sota encàrrec de Suds.

 

Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

Cuinant el planeta: Fets, xifres i propostes sobre canvi climàtic i sistema alimentari global

Maadix

Obrint la caixa negra de la UE: metabolisme energètic, dependència i geopolítica

alfons

Quin paper juguen les grans ciutats en el consum de gas natural a l’Estat espanyol

Maadix