Informe | Mineria urbana i el rol en l’emergència climàtica a Barcelona


Descarregar arxiu   

  • Un estudi recull les possibilitats de la Mineria Urbana i el seu rol en la mitigació del canvi climàtic a la ciutat de Barcelona.

  • L’informe, a càrrec de la Fundació ENT, és un encàrrec de l’Observatori del Deute en la Globalització per aprofundir en les alternatives per una transició energètica justa

En un context de canvi climàtic en acceleració, la necessitat d’abandonar els combustibles fòssils resulta imperant.

Tanmateix, la captura de fonts d’energia alternatives requereixen de tecnologies depenents de l’extracció de minerals finits i distribuïts de forma desigual pel planeta. L’augment de la demanda de certs minerals està generant noves zones de sacrifici, i  incrementant la pressió sobre territoris amb reserves i les seves poblacions. Així, la recuperació de minerals ja extrets de deixalles electròniques i altres residus presents a la ciutat – un procés conegut com a mineria urbana – és una via fins ara poc explorada però prometedora. Si bé no és un substitut per la demanda en augment de matèries primeres, la mineria urbana pot contribuir al seu subministrament amb menor impacte climàtic i social.

Per això, hem explorat la situació actual i el potencial de la mineria urbana de panells fotovoltaics i bateries de vehicles elèctrics a la ciutat de Barcelona. 

Per descarregar l’informe complet, elaborat per investigadores d’ENT, feu clic aquí.

 
Aquesta activitat és part d’un projecte finançat per:
Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

Deute de cures: el patriarcat i el capital a l’ofensiva, l’economia feminista com a proposta

emma

Els Crims del Deute

Maadix

Informe | No hi ha recuperació sense la ciutadania

MartaPerez