Els PERTE: Com la inversió pública soscava la transició ecofeminista


Descarregar arxiu   

ODG, OMAL, XXK, ESF i companyes activistes en ecofeminismes i economies feministes publiquem Com la inversió pública soscava la transició ecofeminista.  Anàlisi de cinc projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmica.

La investigació realitzada es centra en cinc dels onze Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) finançats amb els fons europeus Next Generation EU i referits als àmbits de la salut, l’energia, agroalimentari, aigua i cures. L’objectiu de la investigació és contribuir al debat sobre les politiques econòmiques actuals i el destí d’ingents quantitats de finançament públic des d’un punt de vista feminista. L’anàlisi conclou que en la transició promoguda a través dels PERTE impera una perspectiva tecnocapitalista que no arriba ni tan sols a pintar de verd (greenwashing) ni lila (purplewashing) les seves polítiques, tot i que així es promocionava en l’aposta dels fons Next Generation EU. 

L’anàlisi és també una reflexió respecte a les propostes d’organització social i política que veuriem necessàries per a una transició ecofeminista, i expliquem com els cinc PERTEs analitzats, vinculats amb les necessitats que sostenen la quotidianitat no són més que un salt d’escala de l’aposta del capitalisme “verd” i digital. 

Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

Impunitat S.A.

Maadix

Finançant Projectes Inútils: Els deutes del Projecte Castor

emma

L’Acaparament Energètic de l’Estat espanyol

emma