Minerals crítics en conflicte i alternatives per la justícia global des de la compra pública: el cas del vehicle elèctric


L’expansió del vehicle elèctric representa una nova ampliació de la frontera extractiva? Hi ha suficients recursos per electrificar tot el transport mundial? Com pot l’administració pública, contribuir a reduir els riscos de vulneracions de drets en la cadena de subministrament?

Arreu, el vehicle elèctric ha fet un boom com a mesura de descarbonització del transport. Tanmateix, bona part de les matèries primeres necessàries en la seva fabricació, especialment per a les bateries, causen greus impactes socioambientals a les zones d’extracció, en la majoria dels casos a països del Sud global.

Medicus Mundi Mediterrània publica l’informe “Minerals crítics en conflicte i alternatives per la justícia global des de la compra pública: el cas del vehicle elèctric“, elaborat per en Raúl Velasco-Fernández, investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) i l’Alfons Pérez López, investigador en energia i clima de l’ODG, en què es desgranen els problemes potencials de l’expansió del vehicle elèctric i es busquen maneres de minimitzar-los des de les administracions públiques.

 

DESCARREGA L’INFORME

Contingut relacionat

Informe | Mapa global d’impactes i conflictes de Terres Rares

MartaPerez

Crèdits FAD: Evidències d’il·legitimitat

Maadix

Llibre: El Parany Global del Gas, un pont al desastre

emma