Torna la cinquena edició del VOLT!


Del 4 al 6 de juny la Xarxa per la sobirania energètica i les entitats que en formem part organitzem la cinquena edició del Volt amb el lema: “Territoris defensant la Vida: Justícia Climàtica i transicions justes”

INSCRIPCIONS A TRAVÉS D’AQUEST ENLLAÇ

El Volt és una iniciativa de la Xarxa per la sobirania energètica i aquesta serà la 5a edició, després de 8 anys del primer Volt. Aquesta activitat és alhora una experiència i una eina, inspirada en els toxic tours de Llatinoamèrica: caravanes d’activistes que es desplacen pel territori.

En els toxic tours es valora la solidaritat i suport mutu entre les lluites en defensa dels territoris, que resisteixen davant els impactes del model energètic fòssil, extractivista, ecocida, basat en el lucre i la mercantilització, que deixa al seu pas devastació ambiental, pèrdua de biodiversitat, degradació de les condicions de vida i formes de subsistència de les seves habitants, negació dels drets polítics i participació i reforça la resta de cadenes d’opressió patriarcal, racista, colonial i de classe.

Es tracta d’un volt, un trajecte en autocar que recorre i s’atura a diverses parades on s’organitzen visites i descobertes, xerrades, accions, etc. de la mà de les plataformes arrelades al territori. Així, es busca visibilitzar moviments de resistència local i possibles alternatives, així com amplificar i connectar veus i lluites que s’uneixen en la defensa de la vida i la justícia climàtica, en solidaritat amb altres territoris del Sud Global.

Finalment, però no menys important és un espai d’enxarxament, descoberta i celebració col·lectiva.

Aquest any el Volt començarà a la ciutat de Barcelona i recorrerà els següents indrets de la geografia catalana:

  • Dissabte 4 de juny: Visitarem la Terra Alta, en aquesta parada coneixerem la llarga trajectòria de lluites de les Terres de l’Ebre, especialment contra les massives implantacions de diferents tecnologies de generació elèctrica (hidroelèctriques, nuclear, eòlica) i en defensa del riu com a articulador de la vida i el territori.
  • Diumenge 5 de juny: Visitarem també la comarca del Baix Aragó per compartir amb les plataformes i moviments locals en contra de l’actual model de transició energètica, dormirem i el diumenge al matí farem una visita guiada amb les plataformes i moviments del Matarranya per visibilitzar i denunciar els impactes que tindrà la implementació dels megaprojectes renovables en el territori.Seguidament, anirem a l’Alt Camp per visibilitzar els impactes que comporten les grans infraestructures de transport d’energia sobre el territori. Què suposaria la implementació de les noves línies de Molt Alta Tensió (MAT)
  • Dilluns 6 (festiu) de juny: Per acabar, farem una trobada de Comunitats Energètiques Populars a la Catalunya Central per a compartir propostes, sinergies i estratègies.

Contingut relacionat

L’ODG ens sumem a la convocatòria de vaga i mobilitzacions del 8 de març

MartaPerez

Acaparament energètic

Maadix

Cas Castor compareix a la Comissió d’Investigació Castor al Parlament

Maadix