Pre-estrena del documental “El cost amagat”


Us convidem a la pre-estrena del documental “El cost amagat: l’altra cara de la transició verda” que tindrà lloc el proper dimarts 21 de novembre als Cinemes Maldà.

El documental recull els impactes que la transició europea està tenint en països com Xile i Argentina, països exportadors de liti, coure i hidrogen verd, necessaris per a la descarbonització i sobretot per un dels elements centrals de la transició: l’electromobilitat. Coneixerem els impactes de la ma dels testimonis, d’activistes, líders comunitàries i expertes que expliquen com l’extractivisme verd està destruint els ecosistemes, les comunitats i està aprofundint en les desigualtats amb una nova forma de colonialisme.

Fa un any un equip de l’Observatori del Deute en la Globalització va viatjar a les zones d’extracció de liti i de producció d’hidrogen verd de Xile i Argentina per visibilitzar els impactes que l’auge de la demanda de la transició verda europea estava generant en els països d’extracció. D’aquell treball de camp, realitzat a base d’entrevistes, visites i converses amb activistes i expertes d’aquests dos països va sorgir la publicació “La mina, la fàbrica i la botiga”, i el documental “El cost amagat”.

És una invitació a escoltar les seves veus, però també a preguntar-nos: què pensem fer des del nord global?

DIMARTS 21 DE NOVEMBRE
A LES 19H ALS CINEMES MALDÀ
Carrer del Pi, 5. BCN
INSCRIPCIONS AQUÍ

Comptarem amb la participació online de Paz Aedo, investigadora del Centro de Análisis Socioambiental de Xile i amb Lis Sablé, activista de l’Asamblea Fiambalá Despierta (Catamarca, Argentina).

 

Contingut relacionat

Hiphop DAME MÁS GAS!

Maadix

Uncovering the green transition: la sèrie de vídeos de l’ODG sobre la transició verda

MartaPerez

Lliurades citacions als acusats Castor

emma