Obrim inscripcions per al Volt II: un repte als grans projectes energètics



Quina resposta donem des de la sobirania energètica popular?

 

La Xarxa per la sobirania energètica i les entitats que en formen part, us volen convidar a participar en la segona edició del VOLT, un recorregut que vol establir vincles entre diferents grups, campanyes i lluites locals, amb l’ànim de teixir aliances futures per donar resposta als grans projectes energètics.

El VOLT II pretén establir diàlegs entre els territoris afectats pels projectes que figuren en estratègies supranacionals, com ara la Unió Energètica i els projectes d’interès comú o el Pla Juncker, amb l’objectiu final d’articular processos d’intercanvi d’informació, de coordinació i d’incidència política a diferents nivells: local, estatal, UE.

Una part important d’aquests projectes són les interconnexions gasístiques i elèctriques que impulsen la creació del mercat únic del gas i de l’electricitat a la Unió Europea i obtenen privilegis en forma de finançament públic i acceleració dels tràmits administratius per la seva execució. Aquest fet sovint contrasta amb les realitats locals que es perceben com a actors passius de tot el procés. A més, aquestes estratègies de la UE tenen una forta component d’acció exterior, ja que les infraestructures arriben al Nord d’Àfrica, a l’Orient Mitjà i al Caspi.

Així doncs, el VOLT II vol reptar els objectius, la planificació i l’execució dels grans projectes energètics, situant en el centre conceptes com democràcia, sobirania, desenvolupament, necessitats, etc.; i mirarà de respondre preguntes com ara: és democràtic el cicle del grans projectes energètics? són suficients els processos de participació? Estan en consonància amb la sobirania energètica popular? Quins instruments tenim per donar-hi resposta? Hi ha alternatives a les grans infraestructures energètiques?

El VOLT comptarà amb participants europeus i del Sud Global, que enriquiran amb les seves experiències el seu relat.

 

Reserva’t ja les dates del 9 al 12 d’octubre!

Barcelona – Castellar del Vallès – Sallent – Balsareny – Graus – Sabiñánigo

 

INSCRIPCIONS

PROGRAMA / ACTIVITATS

DETALLS RUTA (MAPA INTERACTIU)

 

 

Contingut relacionat

#EP2019 ¿Te apuntas a defender la justicia financiera?

emma

Curt animat “Alícia al País dels Diners”

emma

Preestrena DOCU “Free Tours, treballar per propines”

emma