photo_2018-01-23_15-04-02.jpg

Inscripcions obertes pel Volt 4!


Tenim energia: enfrontem l’oligopoli i defensem els Pirineus!

 

 

 

Del 2 al 4 de març de 2018 la Xarxa per la sobirania energètica i les entitats que en formem part organitzem la quarta edició del Volt Oligotòxic per tal de reflexionar i incidir sobre el model energètic a Catalunya, a l’Estat Espanyol i a Europa, així com en un àmbit més global.

Obertes inscripcions fins al 23 de febrer!

L’edició d’aquest any tindrà com a lema “Tenim energia: enfrontem l’oligopoli i defensem els Pirineus!” amb l’objectiu de visibilitzar algunes de les lluites que s’estan duent a terme al llarg del territori en la línia de la recuperació del control públic i ciutadà de l’energia i aprendre de les organitzacions i plataformes establint espais de comunicació i aprenentatge mutu.

Primerament visitarem La Guardia Lada, al municipi de Montoliu de Segarra (Lleida), on el passat mes de març, a causa de la manca de manteniment de les xarxes de distribució, els veïns i veïnes, incloent-hi un grup de 90 nens i nenes que s’estaven quedant a la Casa de Colònies del poble, es van quedar gairebé 24 h sense llum. Tindrem l’oportunitat de compartir amb afectades i amb l’alcalde, Vicenç Roig, les experiències i les reivindicacions per unes infraestructures dignes pel territori.

Visitarem també la població de Juneda, on l’antiga planta de purins de Tracjusa, hi ha el projecte que sigui substituïda per una planta d’incineració que cremarà el gas derivat de residus urbans, amenaçant la salut de la població. La Plataforma Aturem la Incineradora ens explicarà quina és la situació actual en què es troba la lluita contra la planta incineradora. Seguidament, a les Borges Blanques, organitzem esdeveniment amb IPCENA, entitat ecologista que treballa a les comarques de Lleida en defensa del medi ambient i de la qualitat de vida de les persones.

Per acabar, a la Torre de Capdella, a la Vall Fosca (Pallars Jussà), els veïns i veïnes ens explicaran la seva lluita veïnal contra el gravamen abusiu de l’IVA en la factura de la llum d’Endesa. També a la mateixa Torre de Capdella es farà una Trobada en Defensa dels Pirineus enfront de les megainfraestructures i agressions al territori. En la primera part de la trobada s’exposaran diverses problemàtiques i agressions que s’estan patint al llarg de tot el territori dels Pirineus. I una segona on s’exposaran diverses alternatives, com ara l’aposta per remunicipalitzar les centrals hidroelèctriques.

No ho deixeu passar i recuperem entre totes el control de l’energia.

Obertes inscripcions fins al 23 de febrer!

 

Contingut relacionat

El plan España Puede no afronta els reptes climàtics, socials, econòmics i de gènere

MartaPerez

Cas Castor anuncia que anirà davant del Tribunal Constitucional

Maadix

Gas Transparent

emma