Publicació | Lluites feministes en defensa de la vida i el territori


Descarregar arxiu   

Aquesta publicació és el resultat d’una conversa teixida entre Centreamèrica i Catalunya en la que quatre activistes i defensores comparteixen les seves lluites en defensa del territori i per una vida més lliure, més sostenible i més digna.

La Yessica Trinidad (Hondures), la Maria Cristina Bernabé (Guatemala), la Júlia Granell (Catalunya) i l’Helena Guillén (Catalunya) parlen des d’un feminisme pràctic, que busca solucions i que s’encarna en allò més quotidià. Les quatre han sigut testimonis de primera línia del conflicte capital-vida, per la imposició de macroprojectes als seus territoris (centrals hidroelèctriques, empreses petroquímiques, industria turística i agroindustria), però també són exemple de la potència de les resistències i alternatives que es poden impulsar fins i tot en els contextos més adversos.

Es tracta d’un diàleg una mica arriscat. Té sentit unir la violència descarnada de Centreamèrica i les pors i xantatges que es poden viure a Catalunya en una mateixa conversa? Com parlem de dependència i perifèries sense oblidar els impactes específics del colonialisme a Centreamèrica? Amb aquests dubtes, però també amb la convicció que és necessari desvelar les tendències comunes que reprodueix el capitalisme i el poder corporatiu arreu del món, hem intentat teixir aquests diàlegs sense desmerèixer les enormes diferències entre les realitats que es viuen a cada territori.

Es tracta d’una publicació realitzada per l’Observatori del Deute en la Globalització sota encàrrec de Suds.

 

Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

Mapa d’actors al sector turístic

MartaPerez

La financiarització de les infraestructures

emma

Importem el 100% del gas natural que consumim

MartaPerez