Soberania dels Pobles versus Impunitat S.A.


Descarregar arxiu   

Contrapoder i lluites per la justícia.

La violació dels Drets Humans, dels Drets dels Pobles i de la Natura s’ha tornat inherent a les operacions de les empreses transnacionals i només s’equipara amb el seu creixent poder econòmic i polític. Tals violacions corporatives han adquirit, a més, un caràcter sistemàtic i de certesa d’impunitat, que s’evidencien en àmbits cada vegada més nombrosos de les nostres vides, a mesura que avancen la despossessió i l’acaparament dels béns comuns. Per fer front a tot això, des de fa dècades, la resistència popular es torna cada vegada més globalitzada i coordinada, articulant contrapoders enfront de les empreses més poderoses del planeta.
“Sobirania dels Pobles versus Impunitat SA, Contrapoder i lluites per la justícia” exposa a través de vuit articles diversos casos que aspiren a servir com a eines d’acció per als activistes de diferents continents en la seva lluita per l’accés a la justícia davant de la violació sistemàtica dels Drets Humans i altres crims comesos per les empreses transnacionals.

Aquesta publicació ha estat produïda en el marc de la Campanya Global per Desmantellar el Poder de les Transnacionals i Posar fi a la seva Impunitat. Es publica en un context particular, coincidint amb la primera reunió del “Grup de treball intergovernamental de composició oberta sobre un instrument internacional jurídicament vinculant sobre les empreses transnacionals i altres empreses pel que fa als drets humans”, que tindrà lloc al juliol de 2015. L’inici dels treballs d’aquest Grup constitueix una fita en la història de la lluita contra la impunitat de les transnacionals. Els moviments socials i les organitzacions que construeixen cada dia el contrapoder enfront de les transnacionals es mantenen alerta i vigilants en aquest procés.

 • Elaboració: Transnational Institute (TNI), Observatori del Deute en la Globalització (ODG)
 • Coordinació: Diana Aguiar (TNI) i Mónica Vargas (ODG)
 • Autors / es: Diana Aguiar, Erin Callary, Godwin Uyi Ull, Joanna Cabello, Martin Mantxo, Manuel Pérez-Rocha, Mónica Vargas, Marcela Vecchione, Pablo Fajardo, Richard Girard, Tamra Gilbertson
 • Peer Review: Diana Aguiar, Juan Hernández Zubizarreta, Jutta Kill, Maria Elena Saludes, Mónica Vargas, Nick Buxton, Pablo Bertinat, Richard Girard, Satoko Kishimoto, Stephan Suhner
 • Suport a la revisió: Jorge Sant Vicent
 • Revisió d’estil: Karen Lang, Beatriz Martínez, Laura Sánchez
 • Traducció a l’anglès: Karen Lang
 • Traducció al castellà: Beatriz Martínez, Laura Sánchez
 • Disseny: Ricardo Sants
 • Contacte: tni@tni.org, observatori@odg.cat
 • Data d’elaboració: juliol 2015
Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

COLONIALISME ENERGÈTIC: L’ACAPARAMENT DEL GAS DE LA UE A ARGÈLIA

emma

Guia Fem ECO: Connectem el gènere i el medi ambient a l’escola i al món

MartaPerez

Responsabilitat global i extraterritorialitat en la pèrdua de biodiversitat

Maadix