Atles de l´anticooperació espanyola als països del Sud


Descarregar arxiu   

Delphine Ortega Espès

Col·lecció Informes ODG, 2012

De què va…

Aquest Atles s’emmarca en el projecte “Mapatge Col•laboratiu de Conflictes Socioambientals (MCA), el qual té com a objectiu la creació d’una eina dinàmica, col•lectiva i col•laborativa, que permeti a diverses organitzacions treballar en xarxa, compartir informació i mapar situacions d’injustícia social i ambiental.

L’objectiu d’aquest treball no és només donar suport a les organitzacions en lluita i denunciar conflictes ecològic-distributius, sinó també donar compte del caràcter sistemàtic de l’acció de diversos actors del Nord, fent visible l’enorme diversitat de països, persones i sectors afectats per les seves activitats.
Al llarg d’aquest document procurarem brindar elements de resposta als interrogants: quins són els costos socials i ambientals que produeix l’anticooperació espanyola als països del Sud? Com es vinculen amb la forma de viure al Nord i quins són el paper i la responsabilitat de les seves societats?
En aquest sentit, aquest Atles exposa tres exemples de mapatge per fer visible i comprendre els mecanismes d’anticooperació espanyola, així com representar el seu abast als països del Sud.

Dades sobre l'informe:

Delphine Ortega Espès – ODG
Informes ODG
Març 2012, 42 pàgs (1.841KB)

Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

Conoce a tus multimillonarios. Un retrato de Europa a través de sus más ricos

emma

RENACE com a pràctica perversa de CPP

MartaPerez

External Responsibility on global biodiversity loss. The case of Catalonia.

Maadix