Jornada internacional de Mineria Urbana a Barcelona


El 3 d’octubre organitzem conjuntament amb l’Institut universitari de recerca en Ciència i Tecnologies de la Sostenibilitat (ISST.UPC) una jornada formativa per parlar sobre el rol de la mineria urbana en l’emergència climàtica a Barcelona.

La mineria urbana ha adquirit una importància creixent en la investigació i les polítiques a escala mundial. Tot i que es tracta d’un plantejament bastant nou, ofereix una solució interessant per a les nostres creixents quantitats de residus electrònics, així com per a l’escassetat de matèries primeres fonamentals. Degut a la seva novetat, queda molt encara per descobrir, organitzar, investigar, definir i debatre.
Per aquest motiu, l’Institut de Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat de la UPC conjuntament amb l’ODG, hem decidit organitzar una conferència sobre Mineria Urbana en el seu campus Nord el proper mes d’octubre.

Programa

Hora

Tema

9:00-10:00

Ponència inaugural

10:30-11:30

Bloc 1 socio-econòmico: Presentacions investigadores externes, UPC i estudiants UPC

11:30-12:00

Pausa

12:00-13:00

Bloc 2 tecnològic: Presentacions investigadores y estudiants UPC

13:00-14:00

Taula de debat

14:00-15:00

Dinar

15:00 – 18:00

Taller Interdisciplinar sobre Mineria Urbana

 

Taller Interdisciplinar

El taller serà a càrrec de Toni Dorado i l’equip de Biometallum, amb una àmplia experiència en la recuperació de residus crítics.

Per a participar, recomanem portar un telèfon vell o un dispositiu similar per a la part pràctoca del taller, així com un tornavís que s’ajusti als caragols del telèfon, si és possible. Si vols participar i no tens l’equip necessari, inscriu-te de tota manerai indica’ns a les notes del formulari l’equip del que disposes.

Contingut relacionat

“Castor, un negoci rodó?”

emma

ENERGÍA, OPORTUNIDAD PERDIDA

alfons

Busquem un/a RESPONSABLE DE COMUNICACIÓ I SISTEMES

emma