25N_violencies_masclistes

Sortim al carrer contra les violències masclistes


Des de l’ODG donem suport a les convocatòries de pobles i barris contra la violència masclista i continuem el nostre compromís per fer de la nostra entitat un espai segur per a totes

El 25 de novembre arriba de nou entre ritmes accelerats, vides col·lapsades i futurs incerts. Aquesta jornada de lluita internacional contra les violències masclistes és una data clau del moviment feminista: dones i identitats dissidents sortim als carrers, d’arreu del planeta, a rebel·lar-nos davant d’un sistema capitalista, cisheteropatriarcal, capacitista, racista, extractivista i colonial que regeix les nostres vides.

Sortim a denunciar col·lectivament totes les violències sistèmiques que travessen els nostres cossos i territoris. Sortim a posar sobre la taula les complicitats entre Estat, capital i empreses que fan de les nostres vides un camp de batalla, un territori a controlar i dominar. Sortim per fer trontollar les estructures que sostenen les violències i desigualtats, així com la destrucció dels territoris: des de la derogació de la Llei d’Estrangeria i el model de securitització de les nostres fronteres a la financierització i mercantilització de totes les esferes de la nostra vida. Ho fem defensant des del dret a la salut, l’educació i les cures, fins el dret a l’energia, l’aigua o l’habitatge; en definitiva, el dret a la vida digna.

Sortim perquè a dia d’avui s’estan qüestionant drets que semblaven consolidats i no pensem quedar-nos callades mirant. Sortim perquè ens hi va la vida.

El moviment feminista català i internacional ha impulsat mobilitzacions, assemblees i accions als carrers, places, parcs, centres de treball i estudis. Organitzades passem juntes de la por a la ràbia, construïm comunitats de cures, resistència i sobiranies, celebrem les nostres aliances i avancem cap aquells futurs feministes, ecosocials, antiracistes, solidaris i internacionalistes als que aspirem.

Nosaltres, com a treballadores de l’ODG, serem a les convocatòries dels nostres barris, pobles i ciutats per a unes vides lliures de violències masclistes. Reafirmem el nostre compromís i pràctica per fer de la nostra entitat un espai segur per a totes, prenent consciència i abordant les violències invisibles que es poden donar en els nostres llocs de treball, i avançant des de la sororitat, l’escolta i la cura en el procés de transició ecofeminista.

Aquest 25 de novembre de 2021, com a Observatori del Deute en la Globalització, ocupem els carrers amb el moviment feminista divers, inclusiu, combatiu i solidari.

cartell 25N violències masclistes

Contingut relacionat

Els passos per continuar el procés de transició ecofeminista

MartaPerez

Una llei del clima insuficient, una oportunitat perduda

MartaPerez

Estrena “AT THE SYRIAN BORDER”

emma