25N_violencies_masclistes

Sortim al carrer contra les violències masclistes


Des de l’ODG donem suport a les convocatòries de pobles i barris contra la violència masclista i continuem el nostre compromís per fer de la nostra entitat un espai segur per a totes

El 25 de novembre arriba de nou entre ritmes accelerats, vides col·lapsades i futurs incerts. Aquesta jornada de lluita internacional contra les violències masclistes és una data clau del moviment feminista: dones i identitats dissidents sortim als carrers, d’arreu del planeta, a rebel·lar-nos davant d’un sistema capitalista, cisheteropatriarcal, capacitista, racista, extractivista i colonial que regeix les nostres vides.

Sortim a denunciar col·lectivament totes les violències sistèmiques que travessen els nostres cossos i territoris. Sortim a posar sobre la taula les complicitats entre Estat, capital i empreses que fan de les nostres vides un camp de batalla, un territori a controlar i dominar. Sortim per fer trontollar les estructures que sostenen les violències i desigualtats, així com la destrucció dels territoris: des de la derogació de la Llei d’Estrangeria i el model de securitització de les nostres fronteres a la financierització i mercantilització de totes les esferes de la nostra vida. Ho fem defensant des del dret a la salut, l’educació i les cures, fins el dret a l’energia, l’aigua o l’habitatge; en definitiva, el dret a la vida digna.

Sortim perquè a dia d’avui s’estan qüestionant drets que semblaven consolidats i no pensem quedar-nos callades mirant. Sortim perquè ens hi va la vida.

El moviment feminista català i internacional ha impulsat mobilitzacions, assemblees i accions als carrers, places, parcs, centres de treball i estudis. Organitzades passem juntes de la por a la ràbia, construïm comunitats de cures, resistència i sobiranies, celebrem les nostres aliances i avancem cap aquells futurs feministes, ecosocials, antiracistes, solidaris i internacionalistes als que aspirem.

Nosaltres, com a treballadores de l’ODG, serem a les convocatòries dels nostres barris, pobles i ciutats per a unes vides lliures de violències masclistes. Reafirmem el nostre compromís i pràctica per fer de la nostra entitat un espai segur per a totes, prenent consciència i abordant les violències invisibles que es poden donar en els nostres llocs de treball, i avançant des de la sororitat, l’escolta i la cura en el procés de transició ecofeminista.

Aquest 25 de novembre de 2021, com a Observatori del Deute en la Globalització, ocupem els carrers amb el moviment feminista divers, inclusiu, combatiu i solidari.

cartell 25N violències masclistes

Contingut relacionat

Rompe la ola de movilizaciones ante la amenaza de catástrofe climática global

emma

Col·lapse no és apocalipsi amb Carlos Taibo

MartaPerez

Jornades “Llaurant Barcelona”. 3 i 4 octubre, Barcelona

Maadix