Grècia: passat, present i futur



Al mes de febrer, hem tingut la possibilitat d’intercanviar amb Costas Lapavitasas en un acte on Marta Prat, Laia Altarriba i Joao França, conversen amb aquest economista de SOAS University of London.

Lapavitsas va ser elegit membre del Parlament Hel·lènic amb Syriza a les eleccions generals de gener del 2015 i posteriorment va unir-se a Unitat Popular a l’agost del 2015.

És conegut per les seves crítiques al sistema financer modern occidental, en particular la crisi del deute del govern grec, la crisi del deute europeu i la Unió Europea. També és columnista del diari britànic The Guardian. El 2007 va fundar Research on Money and Finance (RMF), una xarxa internacional d’economistes polítics centrada en els diners, les finances i l’evolució del capitalisme contemporani.

Lapavitsas, igual que altres economistes grecs, era ja un euroescèptic l’any 2011. Advocava perquè Grècia abandonés l’euro i tornés al dracma, com a resposta a la crisi del govern grec. El 2 de març de 2015, Lapavitsas va escriure a The Guardian que l’alliberament del poble grec de l’austeritat i, simultàniament, evitar una gran ruptura amb l’eurozona, és una tasca impossible per al nou govern de Grècia.

Ara ha fundat EReNSEP, la xarxa think tank europea que vol plantejar anàlisi i propostes de caràcter acadèmic i polític per construir projectes de desenvolupament a Europa a favor de les classes populars i més afectades per la crisi.

Contingut relacionat

L’ODG s’uneix a les accions de la Vaga feminista #8M2020

emma

XERRADA i presentació del LLIBRE: Què fem davant l’emergència climàtica?

emma

Podcast Desenredades 12: La lluita contra els megaprojectes a l’Istmo de Tehuantepec

MartaPerez