4_5852617828200350217.png

Concentració a la seu de la Unió Europea a Bcn – Stop Tap i Midcat


Convoquem el proper 12 de desembre a les 11 h davant la seu de la Unió Europea a Barcelona (Pg. De Gràcia 90).

La conferència sobre el clima COP23 que s’ha celebrat del 6 al 17 de novembre a Bonn, ha marcat que a la COP24 es revisaran les mesures de mitigació establertes per cada país per veure si compleixen els objectius establerts en l’acord de París (COP21). Avançant-se a això, el president francès Emmanuel Macron ha convocat una cimera mediambiental extraordinària per al 12 de desembre a París, per commemorar els dos anys de l’acord. Aquest mateix dia, el Banc Europeu d’Inversions (BEI) celebra la seva propera reunió en què ha de decidir si dóna suport financer a la construcció del gasoducte Trans-Adriatic Pipeline (TAP), que va des d’Azerbaidjan fins a Itàlia. A nivell europeu, el lobby gasístic juga un paper important i el més influent és GasNaturally, en el qual participa Enagás que és l’empresa propietària de totes les infraestructures gasístiques destinades al transport de gas a Espanya.

Sembla contradictori que es celebri una reunió de caps d’estat per buscar solució a l’escalfament global, mentre que un banc públic europeu finança una infraestructura que repercutirà en la perpetuació d’un model energètic insostenible basat en combustibles fòssils. Remarcar que la Comissió Europea (CE) és un dels organismes internacionals que dóna total suport al desenvolupament de les infraestructures gasístiques.

Tot i que el TAP ens queda lluny, en el territori català també estem lluitant contra un altre gasoducte, el MIDCAT/STEP. Destacar que el passat dimecres 22 de novembre aquest va ser designat com a Projecte d’Interès Comú (PCI) per a la CE, pel que es beneficiarà de processos administratius i regulacions més laxos, a més de fons públics.

Per tot el que hem explicat anteriorment, convoquem una concentració el proper 12 de desembre a les 11 h davant la seu de la Unió Europea a Barcelona (Pg. De Gràcia 90), on també volem aconseguir més forces per a la gestació d’un moviment i difondre el missatge.

Aquesta concentració forma part d’una acció coordinada a nivell internacional per combatre la promoció de les infraestructures gasístiques innecessàries i que aquestes siguin finançades amb fons públics.

Utilitzarem el HT: #MakeInvestmentsGreatAgain (no utilitzar-lo abans de la data indicada!)

Altres hashtags usats en la lluita contra el gas:
#NoTAP
#NoNewGas
#stopmidcat
#defundTAP

Si hi assistiràs, pots apuntar-te a aquest esdeveniment FB.

I en cas que no puguis, pots ajudar amb difusió amb els materials que trobaràs aquí.

No+Gas és un grup local de Barcelona que s’oposa a la promoció del gas natural com el combustible de transició cap a les renovables, ja que les fuites produïdes en la seva extracció i transport contribueixen a l’escalfament global i la inversió en noves infraestructures obstaculitza i retarda una transició completa cap a les energies renovables. Aquest grup també va sorgir com a extensió de la Plataforma Resposta al Midcat de Girona i té establertes aliances amb moviments territorials com és la Xarxa per la sobirania energètica i a nivell internacional amb 350. És un grup obert i en construcció en el qual esteu tots i totes convidades.

Contingut relacionat

Posicionament de la XES davant el Projecte de Llei de Contractes de Serveis a les Persones

emma

Debat: entre velles crisis i noves emergències

emma

Vídeo entrevista Lucile Dumas – Marroc

emma