post_facebook_at_the_syrian_border5.png

Estrena curtmetratge “At the Syrian border”


Dos camins que es creuen en una frontera

El proper dimecres 5 d’abril a les 19h, s’estrena al Casal Torreblanca (Avinguda del Pla del Vinyet, 81-85, Sant Cugat del Vallès) el curtmetratge “AT THE SYRIAN BORDER”, una producció de Transforma Films amb la col·laboració del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’Observatori del Deute en la Globalització.

Sinopsis: El David té un negoci basat en el transport. L’A[]hmed ha arribat a Barcelona fugint de la guerra de Síria. Aviat l’Ahmed necessitarà emprendre accions per refer la seva vida a Europa. Els seus camins, d’alguna manera, tindran un punt de contacte amb desenllaç inesperat.

 

Aquest curtmetratge de ficció pretén obrir un debat al voltant del flux de persones, diners i altres mercaderies, que passen d’un costat a l’altre de les fronteres.

Després de la projecció hi haurà un debat al voltant de la qüestió de les persones refugiades, amb el director del curtmetratge, i membres del Centre Delàs i de l’ODG.

Els contractes armamentístics publico-privats generen deute públic. Aquests mateixos contractes són els que proveeixen a la indústria armamentística de la capacitat productiva i comercial per realitzar vendes d’armes a tot el món, en moltes ocasions en zones de guerres il·legals com a Síria. Aquesta dinàmica contribueix a proveir d’armes els diferents bàndols dels conflictes, en moltes ocasions grups que són considerats els ‘enemics d’occident’, com Al-Qaida o Estat Islàmic. Però més important encara, alimenten guerres que provoquen crisis humanitàries i migratòries, de les que els nostres governs no es volen responsabilitzar. El poble, a través del deute públic paga l’armament, i després assumeix les retallades. Els pobles que pateixen la guerra tampoc són ‘ajudats’, suposadament per manca de recursos de les nostres economies i per evitar el terrorisme al nostre territori (finançat i armat des d’occident).

Us convidem a l’estrena, on tindrem l’oportunitat d’aprofundir en aquestes idees i debatre sobre propostes i alternatives.

Contacte premsa:
Emma Avilés emma.aviles[at]odg.cat
Esdeveniment FB: https://www.facebook.com/events/1859184474293831/
Conversa TW: #FronteraSiria

 

 

Contingut relacionat

Hiphop DAME MÁS GAS!

Maadix

Crònica de les intervencions de l’Executiu grec en el Comitè d’Auditoria del Deute Grec.

Maadix

El deute com a xantatge: Sergi Cutillas explica perquè hem de votar #NoAlDeuteIl·legítim

Maadix