El 19 de setembre sortim al carrer per dir NO a l’ampliació de l’aeroport


L’ODG ens sumem a les mobilitzacions convocades per la plataforma Zeroport i la Xarxa per la Justícia Climàtica

El passat mes d’agost, el govern català i espanyol van acordar, en ple estiu i d’amagat, l’ampliació de l’aeroport del Prat del Llobregat. Un acord que preveu també la connexió amb línies d’alta velocitat amb els aeroports de Reus i Girona.

Els plans d’AENA, recolzats per una bona part del gran empresariat català, afecten de ple la zona de la Ricarda, un espai protegit pel seu alt valor ecològic. Però no només això, els plans d’ampliació que pretenen convertir l’Aeroport del Prat en un “hub internacional”, preveuen augmentar de 55 a 70 milions els passatgers anuals, fet que suposaria un 33% més d’emissions de CO2 a l’any.

Es tracta d’una decisió incongruent amb la situació d’emergència climàtica mundial, que respon només als interessos del capital financer i que promou una economia basada en el creixement continu, recolzada bàsicament en el monocultiu turístic i el negoci de fires i esdeveniments.

Aquesta aposta de progrés que defensen passa, doncs, per la destrucció del territori i les formes de vida de les veïnes del Prat, que una vegada més veuen que l’asfalt va guanyant terreny a la terra, i el CO2 a l’aire. I passa també per la falsa promesa de la generació de nous llocs de feina que són pa per avui i fam per demà, en un sector que segons els informes científics hauria de reduir al mínim la seva activitat per poder arribar als acords climàtics.

Des del govern disfressen aquesta decisió darrere una suposada voluntat “de fer l’aeroport més verd d’Europa”, una operació més del capitalisme verd per disfressar i maquillar processos que serveixen per beneficiar als mateixos de sempre.

La situació d’emergència social, climàtica i econòmica que vivim necessita decisions que posin al centre les persones, el clima, la salut i la vida.

És per això que el proper 19 de setembre des de l’ODG sortirem al carrer per dir NO a les AMPLIACIONS de cap AEROPORT i fem una crida a tota la ciutadania a mobilitzar-se.

GRAN CONCENTRACIÓ CONTRA L’AMPLIACIÓ DE L’AEROPORT DEL PRAT
Diumenge 19 setembre a les 12h

c/ Tarragona entre pl. d’Espanya i pl. Països Catalans (Bcn)

Concentració contra l'ampliació de l'aeroport del Prat

Contingut relacionat

“Cures mercantilitzades” denuncia la privatització del sistema de salut a Europa

MartaPerez

#PetjadaTurisme – Terciarització, bombolles immobiliàries i turisme: impactes socials i ecològics

emma

TURISME; el nou ‘El Dorado’ per als capitals financers internacionals

emma