Activitat | Ciència i col·lapse


El proper dimarts 25 d’octubre serem a la Lleialtat Santsenca en una nova xerrada del cicle “Col·lapse no és apocalipsi”

La ciència fa dècades que adverteix que la conjunció de diferents factors com el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, l’esgotament dels sòls, etc.; ens estan duen a escenaris no desitjables pel sosteniment de la vida al planeta. Els marges, les toleràncies i les finestres d’acció sembla que es van tancant alhora que puja el volum de les demandes de la comunitat científica per actuar amb celeritat.

La intenció de la sessió “ciència i col·lapse” és explorar les últimes novetats de la ciència climàtica de la mà de científiques compromeses, entendre millor les certeses i les incerteses, allò que podem mitigar i al que ens haurem d’adaptar, i per debatre de quina manera ens podríem organitzar col·lectivament per fer-hi front.

Comptarem amb:

  • Olga Margalef, professora a la Facultat de Ciències de la Terra de la UB i investigadora adscrita al CREAF. Membre de la Xarxa per la Justícia Climàtica.
  • Marta G. Rivera, professora d’investigació del CSIC, i coautora de l’informe de l’IPCC (Informe del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic de l’ONU) 
  • Jofre Carnicer, professor d’ecologia a la UB, investigador del CREAF i coautor de l’informe de l’IPCC (Informe del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic de l’ONU).

El dimarts 25 d’octubre a les 19h a La Lleialtat Santsenca (c/Olzinelles, 31)

Contingut relacionat

Making Of “At the Syrian Border”

emma

Podcast Desenredades #18 | Què hi ha darrere de la transició verda?

MartaPerez

La Plataforma pel Sénia denuncia a la Comissió Europea la indemnització pel projecte Castor

emma