post_facebook_at_the_syrian_border5.png

Estrena curtmetratge “At the Syrian border”


Dos camins que es creuen en una frontera

El proper dimecres 5 d’abril a les 19h, s’estrena al Casal Torreblanca (Avinguda del Pla del Vinyet, 81-85, Sant Cugat del Vallès) el curtmetratge “AT THE SYRIAN BORDER”, una producció de Transforma Films amb la col·laboració del Centre Delàs d’Estudis per la Pau i l’Observatori del Deute en la Globalització.

Sinopsis: El David té un negoci basat en el transport. L’A[]hmed ha arribat a Barcelona fugint de la guerra de Síria. Aviat l’Ahmed necessitarà emprendre accions per refer la seva vida a Europa. Els seus camins, d’alguna manera, tindran un punt de contacte amb desenllaç inesperat.

 

Aquest curtmetratge de ficció pretén obrir un debat al voltant del flux de persones, diners i altres mercaderies, que passen d’un costat a l’altre de les fronteres.

Després de la projecció hi haurà un debat al voltant de la qüestió de les persones refugiades, amb el director del curtmetratge, i membres del Centre Delàs i de l’ODG.

Els contractes armamentístics publico-privats generen deute públic. Aquests mateixos contractes són els que proveeixen a la indústria armamentística de la capacitat productiva i comercial per realitzar vendes d’armes a tot el món, en moltes ocasions en zones de guerres il·legals com a Síria. Aquesta dinàmica contribueix a proveir d’armes els diferents bàndols dels conflictes, en moltes ocasions grups que són considerats els ‘enemics d’occident’, com Al-Qaida o Estat Islàmic. Però més important encara, alimenten guerres que provoquen crisis humanitàries i migratòries, de les que els nostres governs no es volen responsabilitzar. El poble, a través del deute públic paga l’armament, i després assumeix les retallades. Els pobles que pateixen la guerra tampoc són ‘ajudats’, suposadament per manca de recursos de les nostres economies i per evitar el terrorisme al nostre territori (finançat i armat des d’occident).

Us convidem a l’estrena, on tindrem l’oportunitat d’aprofundir en aquestes idees i debatre sobre propostes i alternatives.

Contacte premsa:
Emma Avilés emma.aviles[at]odg.cat
Esdeveniment FB: https://www.facebook.com/events/1859184474293831/
Conversa TW: #FronteraSiria

 

 

Contingut relacionat

Coneixes el programa de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics?

emma

Davant els nous reptes globals, trobada de la xarxa Eurodad per treballar respostes

nicola

Els gasos de la casta

emma