consulta2000.gif

La Consulta Social del Deute Extern a Catalunya


Xarxa Ciutadana per l´Abolició del Deute Extern

Fundació Jaume Bofill
Ed. Mediterrània. Col. Polítiques
Abril 2001
429 pàgs.

ISBN: 84-8334-252-2

PVP: 5€

De què va…

El 12 de març de 2000, coincidint amb les Eleccions Generals, la Xarxa Ciutadana va organitzar la Consulta Social per l´Abolició del Deute Extern. Més de 20.000 persones, 9.000 d´elles a Catalunya, van organitzar aquest exercici de democràcia participativa. Més de 1.400 col·lectius es van implicar en la Consulta Social, que es va realitzar a gairebé 500 localitats de tot l´Estat espanyol.

Malgrat la prohibició de la Consulta per part de la Junta Electoral Central i la repressió policial, la Consulta es va dur a terme i va constituir una mostra de democràcia participativa i un acte de desobediència civil massiu.

Finalment, 1.087.792 persones van donar el seu vot a la Consulta Social (514.072 ho van fer a 212 municipis de Catalunya). El 98% es va pronunciar a favor de la cancel·lació total del deute extern.

Aquest llibre, escrit de forma coral entre diversos membres de la Xarxa Ciutadana per l´Abolició del Deute Extern, narra aquella experiència, els antecedents, el procés, el dia de la consulta, els resultats …

Per sol·licitar algun d'aquests llibres només heu d'enviar un correu electrònic amb la vostra petició a publicacions @ odg.cat amb el vostre nom i l'adreça on voleu que us fem arribar el llibre, indicant la forma de pagament (contrareemborsament o per transferència bancària). Als preus dels llibres haureu d'afegir les despeses d'enviament (segons tarifes de correus incloent despeses d'enviament, certificat i contrareembolsament).

Contingut relacionat

Mapa | Afectats per projectes energètics

MartaPerez

Mapa: La Ruta del Tomàquet

MartaPerez

TTIP i Financiarització

Maadix