Webinar | Crisi energètica i sancions econòmiques: guerra a Ucraïna


El passat dimarts 29 de març vam organitzar una xerrada online en directe per abordar algunes de les causes i conseqüències energètiques i econòmiques de la guerra a Ucraïna

Fa gairebé un mes que el govern rus va iniciar l’atac a Ucraïna. Des d’aleshores hem anat veient les greus conseqüències que la guerra està tenint per a la població ucraïnesa. Es factors que intervenen en aquest conflicte són complexos i diversos i ja hi ha molta expertesa d’organitzacions, de l’acadèmia i d’analistes. Des de l’ODG volem aportar un altre punt de vista, que té a veure amb el que venim analitzant fins ara. Des de fa més de 10 anys venim fent el seguiment de les polítiques energètiques de la UE i de les seves dependències i relacions exteriors.

Com afecten aquestes polítiques de la UE en l’escenari actual de conflicte? Quin és el paper de la UE? I d’Estats Units? Quines conseqüències ja estem veient en el preu de l’energia i què podem preveure en un futur? A més, l’escenari de guerra arriba en el moment d’inici de l’esperada “recuperació econòmica” després de la covid. Com afectaran les sancions econòmiques que s’estan aplicant a Rússia, però també als altres països? D’això també en volem parlar en aquesta xerrada online.

Crisi energètica, sancions i recuperació econòmica: quina influència té la guerra d’Ucraïna

Les polítiques energètiques de la UE i la dependència del gas rus
Amb Alfons Pérez, investigador en energia i clima

Sancions i impactes en la recuperació econòmica
Amb Nicola Scherer, investigadora en justícia financera

DIMARTS 29 DE MARÇ
A les 18:30h en directe al Canal de Youtube de l’ODG.

Contingut relacionat

Costas Lapavitsas ens explica què és la financiarització de l’economia

emma

Auditar el deute? És cosa d’indecents i radicals!

Maadix

Sortim al carrer contra les violències masclistes

MartaPerez