Webinar | Crisi energètica i sancions econòmiques: guerra a Ucraïna


El passat dimarts 29 de març vam organitzar una xerrada online en directe per abordar algunes de les causes i conseqüències energètiques i econòmiques de la guerra a Ucraïna

Fa gairebé un mes que el govern rus va iniciar l’atac a Ucraïna. Des d’aleshores hem anat veient les greus conseqüències que la guerra està tenint per a la població ucraïnesa. Es factors que intervenen en aquest conflicte són complexos i diversos i ja hi ha molta expertesa d’organitzacions, de l’acadèmia i d’analistes. Des de l’ODG volem aportar un altre punt de vista, que té a veure amb el que venim analitzant fins ara. Des de fa més de 10 anys venim fent el seguiment de les polítiques energètiques de la UE i de les seves dependències i relacions exteriors.

Com afecten aquestes polítiques de la UE en l’escenari actual de conflicte? Quin és el paper de la UE? I d’Estats Units? Quines conseqüències ja estem veient en el preu de l’energia i què podem preveure en un futur? A més, l’escenari de guerra arriba en el moment d’inici de l’esperada “recuperació econòmica” després de la covid. Com afectaran les sancions econòmiques que s’estan aplicant a Rússia, però també als altres països? D’això també en volem parlar en aquesta xerrada online.

Crisi energètica, sancions i recuperació econòmica: quina influència té la guerra d’Ucraïna

Les polítiques energètiques de la UE i la dependència del gas rus
Amb Alfons Pérez, investigador en energia i clima

Sancions i impactes en la recuperació econòmica
Amb Nicola Scherer, investigadora en justícia financera

DIMARTS 29 DE MARÇ
A les 18:30h en directe al Canal de Youtube de l’ODG.

Contingut relacionat

Preestrena DOCU “Free Tours, treballar per propines”

emma

Clam contra el TTIP en les jornades que en van revelar els efectes

Maadix

INSCRIPCIONS: Tallers en Fundraising per a entitats d’Educació per a la Justícia Global

emma