Busquem un/a TÈCNIC/A ECOFEMINISTA EN GESTIÓ DE PROJECTES DE JUSTICIA CLIMÀTICA I SOBIRANIA ENERGÈTICA I SUPORT A LA COMUNICACIÓ


Descripció del lloc de feina:

L’Observatori del Deute en la Globalització necessita cobrir temporalment una plaça a jornada complerta de gestió de projectes d’educació per al desenvolupament i suport a la comunicació per a la seva oficina de la ciutat de Barcelona.

Perfil buscat:

 • Perfil activista ecofeminista en moviments socials relacionats amb la Justícia climàtica, la sobirania energètica, l’ecofeminisme, amb consciència de classe, gènere i origen, i mirada interseccional i decolonial, entre d’altres afins.
 • Formació universitària superior en ciències socials, ambientals, polítiques públiques, comunicació o àrees afins o experiència equivalent.
 • Experiència en investigació-activista, formació, comunicació, incidència i enxarxament per a la mobilització i la transformació social, especialment amb la Justícia Climàtica i la sobirania energètica.
 • Experiència d’almenys 3 anys en la gestió del cicle de projectes d’educació per al desenvolupament: Planificació, execució i avaluació amb marc lògic.
 • Aptitud i capacitats per a establir relacions amb els mitjans de comunicació i realitzar accions de comunicació: redacció d’articles d’opinió, rodes de premsa, entrevistes a radio i televisió, xarxes socials, etc.
 • Experiència i capacitat de treball en equips multidisciplinaris i diversos, de gestió horitzontal i perfil activista.
 • Nivell alt de català, castellà i anglès.
 • Alt coneixement d’eines d’ofimàtica de codi lliure i perfil avançat i posicionat en xarxes socials i comunicació digital activista.
 • Capacitat d’autonomia, organització, síntesis i planificació.
 • Afinitat i compromís amb la missió, visió, valors i model de governança de l’ODG i subscripció als codis de conducta i protocols contra la violència masclista de l’entitat i de les xarxes on participa.

Es requerirà:

 • Disposar de certificat digital personal per a signatura electrònica.
 • Disposar de certificat negatiu de delictes sexuals.

Funcions a desenvolupar:

 • Gestió tècnica del cicle de projectes amb marc lògic (planificació, execució i avaluació) de projectes d’educació per al desenvolupament en l’àmbit de la Justícia Climàtica i la sobirania energètica.
 • Mantenir i desenvolupar les relacions amb moviments socials relacionats amb Justícia Climàtica i sobirania energètica.
 • Gestió i coordinació d’accions d’incidència, comunicació i enxarxament amb moviments socials.
 • Suport a l’àrea de comunicació en l’execució d’activitats, gestió de xarxes socials i campanyes de comunicació i incidència.
 • Participació íntegra en la vida política i associativa de l’entitat, la presa de decisions i el compromís amb la sostenibilitat de l’entitat.

Condicions laborals (segons conveni intern):

 • Tipus de contracte: Laboral d’obra i servei
 • Jornada: Complerta de dilluns a divendres (35 hores setmanals).
 • Remuneració: 24.000 Euros bruts anuals en 12 pagues.
 • Duració: fins al 30/06 amb possibilitats de renovació fins al 31/12/2021.
 • Període de prova: 1 mes
 • Incorporació: Immediata.
 • Horari de treball: a convenir, amb flexibilitat per al teletreball.
 • Lloc de treball: Teletreball al domicili particular o presencial a l’oficina de l’ODG a Barcelona, en funció de la situació per la pandèmia.
 • Per a més informació sobre les condicions laborals, consulteu el nostre conveni laboral intern en aquest enllaç.

Procediment de selecció:

Les persones interessades enviaran un correu electrònic, amb un currículum cec (sense foto ni nom o dada que identifiqui a la candidatura) i una carta de motivació expressant el seu interès (amb un límit de 300 paraules) al correu electrònic observatori@odg.cat, indicant en l’assumpte la referència “Tècnic/aJCiCom2021″.

El currículum haurà de contenir el telèfon mòbil de contacte.

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà a les 24 hores del diumenge 14 de febrer de 2021.

Es contactarà amb les candidatures pre-seleccionades en un termini de 10 dies hàbils des de la data de finalització del període de presentació de les sol·licituds; si no es rep cap resposta durant aquest període, la candidatura es considerarà desestimada.

Es realitzaran entrevistes personals a les candidatures pre-seleccionades. Les entrevistes es realitzaran a la seu de l’ODG a Barcelona o, si escau, per preservar la salut, per videoconferència.

Per preservar la igualtat d’oportunitats de totes les candidatures i la transparència, no es respondran trucades telefòniques ni comunicacions electròniques que no estiguin relacionades amb la logística del procés de selecció.

L’ODG es defineix com a una entitat en trànsit cap a l’ecofeminisme, que treballa per a l’assoliment dels Drets Humans per a totes les persones. Per aquest motiu, ens comprometem a no discriminar cap candidatura per raó de classe social, sexe, expressió i identitat de gènere, orientació sexual, origen, religió, capacitats especials, persones dependents a càrrec o estat civil o gestant, entre d’altres.

 

Sobre l’ODG

Som un observatori d’investigació que elaborem anàlisis crítica de processos complexos i/o estructurals, per mostrar els impactes i riscs visibles (i no visibles) del sistema polític i econòmic, produint eines que faciliten la interpretació del context actual.

Produïm anàlisis crítica i campanyes per a la mobilització i transformació social davant les desigualtats socials, econòmiques, ambientals i de gènere, amb la voluntat d’incidència política i denúncia dels actors polítics i econòmics que identifiquem com a responsables

Treballem per a la transformació social, ambiental, política, econòmica i financera, enfortint els moviments socials i la societat civil amb una anàlisi crítica, construint narratives i xarxes, i fent incidència política, social i mediàtica, amb mirada ecofeminista, interseccional i decolonial. Les nostres línies temàtiques estratègiques són: ‘Justícia financera’, ‘defensa dels serveis públics i béns comuns’ i ‘justícia climàtica’.

Som una associació amb una estructura de govern horitzontal, amb un sistema de presa de decisions col·lectives assembleàries, conformat per un equip tècnic i una assemblea política que esdevenen la base social de l’entitat. Volem posar les relacions personals i la vida en el centre de la nostra activitat.

Contingut relacionat

El deute del projecte Castor a la factura del gas

emma

La Unió Energètica de l’1%, la pobresa energètica del 99%

alfons

Debats ODG, la raó per no odiar els dilluns

MartaPerez