Recuperem el futur | 2, 3 i 4 de juliol a Barcelona


La Xarxa per la Justícia Climàtica i entitats amigues convoquen la trobada “Recuperem el futur: teixim alternatives” per al proper mes de juliol a Can Masdeu (Barcelona). Es tracta d’una trobada oberta i àmplia de moviments per la justícia social, climàtica i feminista. Descarrega el programa complet i inscriu-te per rebre tota la informació!

L’arribada de la pandèmia ha accelerat una crisi que mai havia desaparegut. Vivim un moment d’intersecció d’emergències que no s’aturen –sanitària, econòmica, política, ecològica, de cures, humanitària…– i que han anat de la mà de restriccions i controls de mobilitat, alimentant els discursos d’odi, la criminalització i els tancaments de fronteres. Hem vist com s’han accentuat problemes en l’àmbit laboral amb ERTOS que s’han convertit en EROS, tancaments, reestructuracions i acomiadaments, en un context protagonitzat per una ofensiva contra drets tan bàsics, com el de l’habitatge, amb desnonaments continuats, normalització de la pobresa i un consecuent creixement de l’exclusió social. I en tot aquest temps, aquelles en primera línia, les que sostenen totes les esferes de la vida i que han estat imprescindibles per la supervivència, segueixen invisibles als ulls d’un sistema que mai les ha valorat.

Davant d’un escenari que ens omple de ràbia i d’impotència, ens neguem a resignar-nos. Volem recollir les lliçons de la crisi de 2008, els sabers i experiències de les mobilitzacions del cicle anterior i de l’impuls dels feminismes i moviments climàtics d’aquests darrers anys i, a través seu, construir col·lectivament l’horitzó cap a on volem transitar. Trobar-nos, apoderar-nos, organitzar-nos per avançar, reconeixe’ns entre nosaltres i posar les bases per una transformació col·lectiva

D’aquí neix la proposta de construir un espai obert, divers, interseccional i intergeneracional, que parli de vides dignes i utopies, que ens desbordi, obri i democratitzi debats estratègics de conjunt. Una trobada presencial, on combinar formació, estratègia, debat i cultura, amb la convicció que la transició ecosocial no és només cosa d’ecologistes i les lluites pel futur no només són de les joves. Necessitem de la força dels feminismes, sindicalismes combatius, antiracisme, moviments decolonials, ecologistes, de defensa del territori i de la solidaritat i tendresa internacional per avançar i no deixar a ningú enrere.

Per això, des de la Xarxa per la Justícia Climàtica i entitats amigues, fem una crida oberta a totes les que posen el cos per unes vides dignes, les que treballen per construir un futur que valgui l’alegria de ser viscut i les que saben de cor que una altra manera de viure és possible i desitjable. El 2, 3 i 4 de juliol de 2021 a Can Masdeu ens trobem per recuperar el futur i teixir aliances per seguir construint utopies!

 

Aquest projecte ha rebut el suport de:

aj_bcn_color-1024x276.jpg

Contingut relacionat

Podcast Desenredades #18 | Què hi ha darrere de la transició verda?

MartaPerez

Webinar | Les Terres Rares i el seu rol en la transició verda

MartaPerez

Entrevista amb Lolita Chávez, líder i defensora de drets humans a Guatemala

Maadix