photo_2017-05-30_10-26-14.jpg

Lliurades citacions als acusats Castor


S’envien per burofax les cèdules de citació a les parts acusades, i convocades a comparèixer al Judici Popular al projecte Castor, per al començament de les sessions del judici el 17 de juny a les 9h30, a l’il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), al C / Mallorca 283.

L’acusació està formulada per les parts demandants del Judici, conformades per la societat civil organitzada, afectada pels impactes socials, mediambientals i financers del Projecte Castor, que inclouen l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, la Plataforma d’Afectats/des per la Plataforma Castor i les més de 35 organitzacions signants del Manifest-Acusació, encara obert a adhesions.

Es cita a judici, arran de la seva participació en el projecte Castor, com a part acusada del desastre social, mediambiental i financer que aquest ha resultat i continua resultant, a:

L’empresa ESCAL UGS, participada en un 66’6% per l’empresa ACS (Actividades de Construcción y Servicios) i al seu president Florentino Pérez, per comparèixer en nom i representació de la mateixa.
ACUSATS de la construcció del Projecte Castor, on els terratrèmols són només la punta de l’iceberg d’una cadena de delictes ambientals, socials i econòmics a nivell local i global, com és el deute generat -per un valor que es calcula en 3.420 milions d’euros-, així com per d’altres casos de megaprojectes imposats i inútils a l’Estat espanyol i fora d’aquest, com és a països del Sud global.

El Govern espanyol i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, dirigit a l’actual ministre, Álvaro Nadal.
ACUSATS de prevaricació ambiental, mala administració i ajuda estatal encoberta. Específicament en relació a l’ocultació d’informació rellevant en relació al Projecte Castor i no garantia del dret a la informació de la població; connivència amb l’empresa, en lloc de garantir l’interès públic.

El Banc Europeu d’Inversions (BEI), dirigit al president de l’esmentada institució, Werner Hoyer.
ACUSAT de prevaricació ambiental, generació de deute il·legítim i finançament del model de gas. Específicament en relació a fer possible el refinançament del Projecte Castor gràcies a l’emissió de bons, i a finançar altres infraestructures de gas a Europa amb la mateixa lògica i impacte.

Els judicis populars contraresten els efectes de la invisibilitat que caracteritza algunes violacions de drets humans, així com evidencien la impunitat que envolta les mateixes. Tenen una llarga tradició que es remunta al Tribunal Russell per la Guerra del Vietnam i el Tribunal Permanent dels Pobles (TPP), creat durant els anys 70 per la Fundació Lelio & Lisli Basso Issoco.

En el cas del Judici Popular al Castor, es tracta de la primera fase d’una estratègia més àmplia, que apunta a obrir processos per revertir l’actual situació de pagament de deute il·legítim que recau sobre la ciutadania a través de la factura del gas i fer incidència política i mediàtica per exigir responsabilitats en el desastre Castor.

Es convoca a assistir a mitjans de comunicació, els quals tindran un espai adequat habilitat per al seguiment del judici, i l’ocasió de fer entrevistes a les parts afectades i als membres del tribunal, que s’anunciaran pròximament.

=> Descàrrega de les cèdules de citació.

=> S’obre el període d’inscripcions per a l’assistència al judici a través d’aquest formulari:
https://goo.gl/forms/AoZSMchUGRp5WFpy2

 

 

 

Contingut relacionat

Mapa d’alternatives populars als megaprojectes

Maadix

Grècia: és moment de deixar de negociar

Maadix

Els serveis públics són vida i dignitat

emma