imagen-cat.jpg

Jornada Internacional #TensemlesXarxes


La Xarxa per la sobirania energètica (XSE) organitza el dissabte 3 de juny una Jornada Internacional sobre la recuperació del control de l’energia a través de la remunicipalització de la distribució elèctrica.

La Xarxa per la sobirania energètica (Xse), a part de molts altres temes, ja fa temps que aposta per treballar aspectes de distribució elèctrica. En aquest sentit, l’any passat van organitzar unes jornades de treball i reflexió per la reapropiació de les xarxes de distribució.

Des de llavors, han seguit treballant i fruit d’això, volen eixamplar mires i conèixer què s’està fent a nivell internacional, enfortint les relacions amb aquells agents, tant internacionals com d’àmbit estatal, que estiguin treballant en aquesta línia.

Amb l’objectiu d’explorar col·lectivament les possibilitats per recuperar el control de l’electricitat -concretament, de les xarxes de distribució-, i d’anar definint l’estratègia per aconseguir-ho, conviden a participar d’aquesta jornada.

Es comptarà amb la presència de::

  • David Hall, professor de la Unitat de recerca internacional sobre serveis públics de la Universitat de Greenwich, Regne Unit, que farà una mirada general de la situació del sector elèctric en els diferents països de la Unió Europea.

  • Stefan Taschner, membre de la plataforma per la remunicipalització de la xarxa de distribució elèctrica de Berlín, ens explicarà l’experiència d’aquesta ciutat en l’intent de remunicipalitzar les xarxes de distribució.

  • Alba del Campo, coordinadora de la Mesa de Transición Energética de Cádiz, ens parlarà de la gestió de l’empresa municipal de distribució elèctrica i de l’experiència de las Mesa  de Transición Energética.

  • Maria Eugenia Palop, titular de filosofia del dret, ens ajudarà a anar més enllà del marc legal, reflexionant com aquest pot contribuir a la gestió dels comuns i a les remunicipalitzacions.

  • Cecília Sánchez, jurista, promotora de Som Energia Canarias i portaveu de la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético.

  • Alfons Pérez, membre de la Xarxa per la Sobirania energètica, ens presentarà l’estudi Recuperant el control de l’energia. Accions per (re)munipalitzar la distribució elèctrica

L’esdeveniment es realitzarà a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la UB de la ciutat de Barcelona.

* Inscripcions a través d’aquest formulari

Programa complert de la jornada:
 

Contingut relacionat

#CitiesVSmultinationals – Salvem el Sant Pau!

emma

Es presenten les Mesures de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics

emma

Ciudades VS multinacionales en un mundo post-Covid – PUBLICACIÓN COMPLETA

emma