El 7 de febrer aturem el món per Palestina


Per què les ecologistes hem d’estar al costat de les palestines?
Per què hem de sortir massivament als carrers el proper 7 de febrer?

El 7 de febrer es compleixen 4 mesos de l’inici del genocidi que Israel està perpetrant sobre el poble palestí. Aquests 4 mesos se sumen als 16 anys de bloqueig a la Franja de Gaza per terra, mar i aire, 75 anys de neteja ètnica i colonialisme a tota Palestina, d’assassinats, detencions, demolició de cases, ocupació i despossessió de terres.

Les ecologistes no podem ni volem normalitzar aquest genocidi. 

La lluita ecologista ha estat i serà sempre una lluita en defensa de la vida. En defensa dels territoris, els ecosistemes i les persones que hi viuen.

La guerra a Gaza és una guerra colonial i una guerra, també, pels recursos, on els interessos geopolítics marquen els posicionaments internacionals. Moviments polítics que posen per davant els interessos econòmics i del mercat abans que a les persones.

La tendència militaritzadora mundial mobilitza recursos econòmics i naturals per acabar amb vides de milers de persones arreu del món. A més, a la Unió Europea, la “transició verda” s’ha impregnat del discurs seguritari barrejant els suposats valors europeus, les “tecnologies netes” i la seguretat personal.

La societat civil ha sortit en massa a molts països del món a denunciar la bàrbarie, i les ecologistes no podem ser menys. No podem quedar-nos a casa. Sabem que no hi haurà justícia climàtica i ambiental mentre hi hagi guerres, genocidis i territoris ocupats i per això ens neguem a tancar els ulls davant aquesta barbàrie.

Des de l’ODG ens sumem als moviments en solidaritat amb Palestina, sindicats, treballadores de tots els sectors, ateneus, estudiants, col·lectius de base, i moltes més que ens convoquem a una jornada de lluita el proper dia 7 de febrer a tot Catalunya.

 

Llegeix el manifest

Què pots fer?

Sindicats i moviments socials catalans preparen una jornada de lluita en suport a Palestina pel dimecres 7 de febrer. Com pots col·laborar?

  • El 7F Organitza una concentració, tall de carrer, aturada, o acte al teu centre de treball o el teu poble, barri, ciutat. Si vols que aparegui al mapa fes arribar la informació a info@defensempalestina.org
  • Repartir octavetes, encartellar (a les escales, veïnes, als llocs de treball, sortida escoles i instituts, sortides de metro, comerços, mercats, al teu barri). Enllaç amb cartells editables.
  • Extensió: parla amb altres col·lectius per a que se sumin a la convocatòria.
  • Adhereix-te a la campanya signant el manifest i clickant en aquest enllaç: https://defensempalestina.org
  • En els propers es farà públic un mapa de punts de mobilització i de trobada en la franja de l’aturada laboral (12:00 a 14:00h).

 

Contingut relacionat

Es presenten les Mesures de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics

emma

Una llei del clima insuficient, una oportunitat perduda

MartaPerez

Importem el 100% del gas natural que consumim

Maadix