Debats ODG, la raó per no odiar els dilluns


Tornen els espais de debat presencial de l’Observatori per poder compartir opinions, dubtes i anàlisi sobre l’actualitat.

Els Debats ODG són un espai mensual on debatre sobre temes d’actualitat acompanyades d’investigadores, expertes i activistes. Són un espai obert a tothom, però amb la intenció de generar un espai de qualitat per compartir opinions i visions des de la confiança. Volem, amb aquests espais, ampliar la xarxa de l’Observatori i diversificar i alimentar el nostre discurs amb altre visions i idees.

En aquesta notícia anirem actualitzant la informació de les properes sessions.

Format i horari

Les trobades seran un dilluns al mes de 18h a 20h a l’oficina de l’Observatori, al barri del Raval de Barcelona. No tenim previst oferir opció online, ja que aquesta opció sovint dificulta el diàleg fluïd, però en cas que poguem facilitar la teva participació amb mesures de conciliació, fes-nos-ho saber. Pots escriure’ns a formacio@odg.cat.

Què i amb qui?

A les trobades convidarem a persones properes, investigadores o activistes, que ens puguin apropar a un tema d’actualitat per tal d’obrir un espai de discussió, aprenentatge mutu i anàlisi col·lectiva. Els temes seran variats i tot i que tenim algunes propostes, poden sortir idees del mateix grup de discussió.

Les sessions

SESSIÓ 3 | CONNEXIÓ COP28
Analitzem les propostes, temes calents i falses solucions de la cimera del clima des de Dubai.
En directe, des de Dubai, Clàudia Custodio i Bruna Cañada, investigadores de l’ODG
Sobre el bescanvi de deute per clima, amb Iolanda Fresnillo, investigadora sobre deute al European Network on Debt and Development

Coincidint amb el dia del finançament climàtic de la conferència pel clima COP28 ens connectarem en directe amb la Clàudia Custodio i Bruna Cañada a Dubai. Ens explicaran quins són els temes calents d’aquesta COP28, la situació del país, per què les finances importen i quines falses solucions podem detectar. La Iolanda Fresnillo entrarà en profunditat en una d’aquestes falses solucions, els debt swaps (bescanvi de deute per acció climàtica) que des dels centres de poder internacional s’estan proposant com una solució a països altament endeutats i afectats per la emergència climàtica que es troben majoritàriament al Sud Global.

📆 Dilluns 4 de desembre a les 18h
📍 A Junta de Comerç 20. Pral. BCN
📝Inscripcions a formacio@odg.cat

SESSIÓ 2 | Continuïtat i canvi en l’evolució de la conflictivitat internacional: guerres i geopolítica.
El paper de les grans potències dins del (des) ordre internacional multipolar
Amb Josep Maria Royo de l’Escola de Cultura de Pau

En els darrers anys s’ha anat accentuant un escenari multipolar en el que impera l’ús de la força al servei dels interessos d’actors de poder, amb la invasió d’Ucraïna o l’escalada de la guerra a Palestina com a exemples. La sessió tractarà de fer una introducció sobre l’evolució de la conflictivitat internacional des de la caiguda del mur de Berlín i la fi de la Guerra Freda (1989-1991) fins a l’actualitat, per a apropar-nos a la comprensió de la situació política a nivell internacional i del paper de les diferents potències en el marc d’aquesta conflictivitat actual.

📆 Dilluns 6 de novembre a les 18h
📍 A Junta de Comerç 20. Pral. BCN
📝Inscripcions a formacio@odg.cat

SESSIÓ 1 |  Discursos de polarització i por de l’enemic: com funcionen i com donar-los la volta?
Amb Cécile Barbeito, de l’Escola Cultura de Pau. Amb ella volem analitzar com sorgeixen els discursos de l’odi, tant vigents actualment, i com fer-hi front.

📆 Dilluns 2 d’octubre a les 18h
📍A Junta de Comerç 20. Pral 1a. BCN
📝Inscripcions a formacio@odg.cat

Contingut relacionat

Comença l’onada de rebel·lió climàtica: la naturalesa es defensa

emma

Mòdul formatiu | La realitat de la transició verda i justa

MartaPerez

L’ODG i la Revista Sobirania Alimentària a TV3

Maadix