portada-libro-trampa-global-gas.png

Presentació del llibre “La Trampa Global del Gas – Un Puente al Desastre”


Dijous 5 d'octubre a les 19h a la Sala d'Actes de LaFede.

El gas natural va escalant posicions i guanyant rellevància en l’escenari energètic mundial. Sense deixar enrere el consum del carbó i del petroli, el gas s’ha imposat en la retòrica oficial com el “combustible de transició” i un “pont cap a les energies renovables”. Però els efectes climàtics del gas poden ser encara pitjors que els del petroli i el carbó en el curt termini i la seva extracció afecta greument el medi ambient i a comunitats properes a les explotacions.

El Parany Global del Gas, ofereix informació, referències i dades per construir un relat alternatiu a l’oficial. Fa una lectura crítica de les múltiples dimensions i implicacions de l’aposta pel gas a escala global i, particularment, a la Unió Europea, intentant traduir la complexitat en arguments clars que ajudin al debat, i prestant especial atenció a la influència de la geopolítica i dels interessos econòmic-financers en l’aposta pel gas.

Us convidem a la presentació d’aquest treball, realitzat per Alfons Pérez -investigador de l’ODG enfocat en el mercat global del gas i la geopolítica energètica- i amb col·laboracions d’Anna Pérez, Davide Panadori, Nicola Sherer, Alfred Burballa, Josep Nualart i Raül Sánchez. La presentació comptarà amb lAlba del Campo, periodista i realitzadora del documental #Oligopolyoff i membre de la Transició Energètica de Cadis.

El llibre ve acompanyat d’un Mapa del Gas, realitzat per Raül Sánchez, que ofereix una visió general de les infraestructures de gas existents i previstes, amb el focus a Europa.

Us esperem per un interessant debat el proper dijous 5 d’octubre a les 19h a la Sala d’Actes de LaFede.

I després de la presentació, us convidem a un pica-pica a LaBase Ateneu Cooperatiu (sobre les 21h), acompanyats d’una exposició fotogràfica sobre el Gasoducte MIDCAT, que il·lustra els impactes generats en el territori en el tram construït des de Martorell fins a Hostalric.

El llibre està disponible per a descàrrega i és possible sol·licitar l’enviament gratuït per correu de còpies impreses a través d’aquest formulari.

No hi falteu!

Esdeveniment FB

 

         

Contingut relacionat

Primera Trobada de Dones sobre Gènere i Energia

emma

(No) tot és mercantilitzable. Ens organitzem per posar la vida al centre!

emma

Taula rodona | Lluites ecofeministes front la crisi de reproducció social

MartaPerez