Cas Castor anuncia que anirà davant del Tribunal Constitucional


13Comunicat #CasoCastor: després de la confirmació de l’arxivament de la querella per la Sala Penal grup ciutadà anirà davant del Tribunal Constitucional.

El 12 de setembre, la Sala Penal ha confirmat l’arxivament de la querella #CasoCastor presentat a l’Audiència Nacional el passat 27 de febrer. Això no suposarà el tancament de la iniciativa judicial, ja que des del grup promotor -conformat per l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), el col·lectiu activista Xnet i l’Institut de Drets Humans de Catalunya- anunciem que anirem davant el Tribunal Constitucional.

En poques pàgines la Sala Penal resol un tema de màxima complexitat, sense valorar cap dels indicis de criminalitat: ni les portes giratòries, ni els sobre-costos, ni la forma del concurs, ni tan sols la modificació dels límits marítims d’una comunitat autònoma.
S’atorga validesa judicial a informes comptables i auditories de Deloitte, Det Noske Veritas i PwC avalant les operacions i costos, com si en termes de corrupció aquests documents tinguessin el valor d’una investigació criminal. La història i l’experiència amb auditores i la banca ha demostrat que freqüentment aquestes auditories són cortines de fum.
Tampoc es tenen en compte en cap moment els beneficis i el volum de negoci que el fracassat projecte Castor ha generat per a ACS com a element de sospita.

La Sala Penal argumenta bàsicament que no hi ha concert criminal, ja que són partits diferents en governs diferents. És cert, però hi ha un fil conductor que els uneix a tots: Florentino Pérez.

Aquests són només alguns dels arguments que considerem clau per seguir endavant amb l’acció judicial, i així ho farem.

Seguim.

https://twitter.com/CasoCastor/status/1039864990361178113
https://twitter.com/CasoCastor/status/1039866359470063616

Contacte premsa:
prensa[at]casocastor.net
https://casocastor.net/

Contingut relacionat

Debats ODG, la raó per no odiar els dilluns

MartaPerez

El megagasoducte Eurocaspian gaspipeline

alfons

ODG present al Fòrum Social Mundial de Tunis

Maadix