assemblea1102_v3.jpg

Assemblea de la Xse: Governança Energètica


Aquest dissabte 11 de febrer es celebra l’assemblea de la Xarxa per la sobirania energètica (Xse) a la Nau Bostik (la Sagrera, Barcelona).
 

En mans de qui volem que estigui la governança energètica? Com voldríem que fos aquesta governança? Quines experiències ens poden ajudar a imaginar nous escenaris?

Com a Xarxa per la sobirania energètica, hem apostat des del principi per la localització de l’energia. La transició a un model localitzat, distribuït en renovables permet augmentar i molt la capacitat de decisió de persones i comunitats pel que fa a l’energia. Aquest canvi planteja doncs un repte i una oportunitat que no podem deixar escapar: el pas del control oligopòlic al control ciutadà. Com garantir aquest control ciutadà és el que volem explorar entre totes. És suficient garantia el control a través dels grups polítics de representació? Podem imaginar un model híbrid que doni més pes de decisió i gestió a la ciutadania?   Quines experiències hi ha en marxa, amb èxit, de control ciutadà de l’energia? De control mixt?

Localitzar l’energia ens fa qüestionar-nos també quina ha de ser aquesta unitat fonamental de la sobirania energètica: Quina mida i característiques han de tenir les comunitats de decisió? Ho és el municipi? la comarca? Intentarem posar sobre la taula aquests i altres punts per explorar al voltant del dret a decidir i el control democràtic de l’energia.

 

 

Per a inscriure-us:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdiwX9Tq0hnkcPAkw4wB2s8XSqtzw_sUn6j9cnuvkJHjxcHmA/viewform?c=0&w=1

 

Més infos:
Web: http://xse.cat/la-governanca-energetica/
Facebook: https://www.facebook.com/events/220542401749275/
Twitter: https://twitter.com/xsecat/status/828906862527528961

Contingut relacionat

Enfront de l’Europa del capital: justícia ecosocial

MartaPerez

L’ODG i la Revista Sobirania Alimentària a TV3

Maadix

El model energètic espanyol. Una anàlisi des de la coherència de polítiques per al desenvolup.

Maadix