Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Webinari 1 | Impactes de la transició verda i digital al Sud Global i alternatives al model extractivista

15 - maig - 2023 | 17:30 - 19:00

webinari 1 transició

Primer webinari del cicle “It’s raining green, Hallellujah?“, que busca aportar una mirada crítica sobre la transició verda. Parlarem dels impactes de la transició verda i digital plantejada per la UE pels territoris del Sud Global i explorarem alternatives al model extractivista imperant.

Inscripció prèvia aquí.

Amb la participació de:

  • Zo Randriamaro, activista ecofeminista i defensora dels drets humans amb una extensa i reconeguda experiència en temes de gènere i sociologia del desenvolupament. Sociològa de formació i fundadora i coordinador del Centre de Recherches et d’Appui pour les Alternatives de Développement – Océan Indien (CRAAD-OI), una organització panafricanista situada a Madagascar que dona suport a comunitats afectades per projectes d’extractivisme a gran escala en el sector de la mineria i de l’agricultura.
  • Pablo Solón, Investigador i activista bolivià a la Fundació Solón. Expert en l’ Amazonia, canvi climàtic, aigua, drets de la natura i alternatives sistèmiques. Va formar part del govern presidit per Evo Morales amb diferents responsbilitats des de 2006 a 2011. De 2009 a 2011 va ser embaixador de l’Estat Plurinacional de Bolivia a les Nacions Unides.
  • Maurice Carney, Director executiu a Friends of Congo. Ha treballatamb la societat congolesa durant 25 anys en la seva estratègia per la pau, justícia i dignitat humana. Durant dècades, Maurice Carneu ha fet indiència per la dignitat i la inclusió de la societat congolesa en la societat civil en els seus esforços per aconseguir la pau, la democràcia, la sobirania alimentària i la justícia climàtica. És consultor de líders polítics dels EUA, Canadà, Amèrica Llatina, Àfrica i de la ONU, així com d’altres ONG’s i fundacions.
  • Mariana Walter: investigadora en Ecologia Política i Economia Ecològica, membre de la direcció i coordinació de l’Atles de Justícia Ambiental (EJ Atlas). Investigadora post-doctoral visitant a la Universitat Pompeu Fabra. La seva recerca se centra en conflictes derivats de l’extracció de recursos a l’Amèrica Llatina i les Amèriques.

Moderat per l’ Alfons Pérez de ODG.

Aquest cicle és part del projecte:

Mostra els detalls

Data:
15 - maig - 2023
Hora:
17:30 - 19:00

Recinte

Online