pactes verds

LLIBRE PDF/DESCÀRREGA: Pactes Verds en temps de pandèmies. El futur es disputa ara


Descarregar arxiu   

Autor: Alfons Pérez
Suport a la redacció: Mario Díaz, Pilar Fontseré, Josep Nualart, Judit Alonso
Revisions de contingut: Olga Margalef, Mònica Guiteras, Javier Lechón, Nicola Scherer, Blanca Bayas, Joana Bregolat, Eduard Vàzquez, Anna Pérez, Emma Avilés, Samuel Martín-Sosa i Marta Conde

Revisió i traducció al català: L’Apòstrof, SCCL
Traducció a l’anglès: Joanne Craven
Disseny i maquetació: Atajo

La pandèmia ha accelerat l’arribada d’un nou cicle de crisi que mai no va desaparèixer del tot i que s’entrellaça i s’amplifica amb altres reptes globals de segle XXI.
La recuperació econòmica està reforçant a Europa les tesis del Green New Deal. Els perills d’apuntalar el model de creixement sota els arguments del desacoblament absolut, els impactes d’aprofundir l’extractivisme per tal d’aconseguir les matèries primeres crítiques per a la transformació verda i digital, i els riscos d’un sobreendeutament que torni a activar mesures d’austeritat són més presents que mai. En aquest context, les grans corporacions s’alineen amb les polítiques verdes i s’erigeixen com els actors imprescindibles per intentar capturar així la majoria dels recursos públics disponibles.
Aquest llibre analitza aquesta situació alhora que reconeix el treball de molts col·lectius i moviments que han conformat pactes verds alternatius a la línia oficial i que no tenen cap inconvenient a abordar una crítica estructural, sistèmica i radical al capitalisme, el patriarcat i el colonialisme.
Pactes verds en temps de pandèmies és una invitació a convocar-nos en aquests moments difícils amb la convicció que, en aquesta dècada clau, no podem ser simples espectadores d’un futur que s’està decidint ara.

 

 

 

Amb el suport de:

 

 

 

 

Direcció de Justícia Global
i Cooperació Internacional

 

El contingut d’aquest document és responsabilitat exclusiva de l’Observatori del Deute en la Globalització i no reflecteix necessàriament l’opinió de les seves finançadores.

Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

La Consulta Social del Deute Extern a Catalunya

Maadix

Metabolisme de Barcelona

Maadix

L’Hidrogen no pot ser l’única solució

MartaPerez