30 juny: presentació del projecte AlertaDH – Empreses transnacionals i drets humans


Aquest acte s’emmarca dins l’agenda del Fòrum Social Mundial per a les Economies Transformadores, sota el títol “Empreses transnacionals i drets humans, un oxímoron?”. Precisament l’hem volgut fer dins el FSMET perquè aquest fòrum que enguany se celebra a Barcelona està orientat a fer propostes de transformació social cap a una economia que posi al centre la persona; és a dir, que mostri un nou model social i econòmic que substitueixi l’actual model que atempta contra la vida de les persones i el seu entorn.

En aquest seminari el grup català d’Empresa i Drets Humans (conformat per 15 organitzacions de Lafede.cat – Organitzacions per la Justícia Global i la Taula Catalana pels Drets Humans i la Pau a Colòmbia) volem compartir la feina que estem desenvolupant des de fa 5 anys. Presentarem i farem públic per primera vegada el web d’AlertaDH el proper dimarts 30 de juny, a les 18h, que recull casos de vulneracions de drets humans per part d’empreses de matriu catalana o espanyola, i es presentarà el llibre “A dónde va el capitalismo español“, relacionat amb la temàtica.

La web Alerta DH és fruit del treball que va començar el Grup d’Empresa i drets humans el 2015, arran de la investigació realitzada a Buenaventura (Colòmbia). Llavors es van denunciar al Parlament els greus impactes socials i mediambientals que l’empresa catalana TCB estava provocant a la ciutat costera colombiana. Des d’aleshores el Grup ha recollit nombrosos exemples d’altres casos de conflictes socials i vulneracions de drets humans comesos arreu del món per part d’empreses catalanes que operen a l’exterior. En aquest projecte, l’ODG presenta el cas del projecte Castor.

Després de la presentació de la web el periodista de TV3 Iván Gutiérrez Gómez, parlarà amb l’Erika González i el Pedro Ramiro, de l’Observatori de les Multinacionals a Amèrica Llatina, autors del llibre, “A dónde va el capitalismo español“, i dues de les persones que més seguiment han fet del comportaments de les multinacionals de matriu espanyola.

Tota la informació es pot trobar a l’agenda del FSMET. Les sessions es faran per Zoom i es retransmitiran en el canal de Youtube de Lafede.cat en directe. Per qualsevol dubte el mail de contacte és formacions@lafede.cat.

Enllaç al webinar: https://us02web.zoom.us/j/83512879026

Contingut relacionat

Castor, un deute socialitzat que seguirà creixent

emma

Cicle de webinars ODG

Josep

El nou Fons de Liquidació Bancari Europeu, un altre mecanisme per socialitzar pèrdues bancàries

Maadix