remunicipalitzacio-aigua-barcelona-firmas.jpg

Firma per remunicipalitzar l’aigua a Barcelona!


A l'ODG recollim signatures per instar a l'Ajuntament de Barcelona a fer, en la Multiconsulta del juny, la següent pregunta a la ciutadania:
"Vol vostè que la gestió de l'aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana?"

Et sumes a la iniciativa?

Remunicipalitzem l’aigua a Barcelona!

A Barcelona, tenim un ampli consens polític i social en relació amb la necessitat de gestionar l’aigua de forma pública i democràtica.
És per aquesta raó que, recentment, l’Ajuntament de Barcelona va acordar estudiar la seva implantació i van crear l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública.

Però creiem que no n’hi ha prou. Cal apostar per remunicipalitzar l’aigua obrint un ampli debat popular on els habitants de la ciutat hi puguem incidir i decidir.
Mitjançant una consulta, volem poder escollir quin és el model de gestió més convenient per la ciutat. Per això, ara proposem als barcelonins i barcelonines teixir una xarxa ciutadana a Barcelona per tal que l’aigua sigui gestionada de forma pública, democràtica i amb participació ciutadana.

Les entitats impulsores volem centrar el debat amb com ha de ser aquesta gestió. És per això constituïm aquesta xarxa. No només aconseguir una gestió pública, sinó per garantir que la participació ciutadana tindrà un paper fonamental en la futura gestió.

L’aigua és un bé comú essencial, i cal tenir-ne molta cura. En el context actual d’escassetat causat, entre altres factors, pels elevats consums i pel canvi climàtic, la participació i el compromís de la ciutadania resulta, sens dubte, imprescindible.
Es fa ja palesa la necessitat urgent d’una nova cultura de l’aigua. Una cultura de l’aigua que eviti les pèrdues en les xarxes de subministrament i qualsevol tipus de contaminació.
I això només ho podem fer de forma col·lectiva.

Per tot això, el dissabte 16 de desembre es va iniciar una recollida de 15.000 signatures.
Aquestes firmes instaran a l’Ajuntament de Barcelona a fer, en la Multiconsulta del juny, la següent pregunta a la ciutadania:
“Vol vostè que la gestió de l’aigua a Barcelona sigui pública i amb participació ciutadana?”

Més info sobre el procés a Decidim.Bcn

i a la web dels promotors Aigua és Vida.

Contingut relacionat

Entrevista amb el Director Jordi Oriola

emma

MidCat: una canonada que no portarà gas cap a França

emma

El model energètic espanyol. Una anàlisi des de la coherència de polítiques per al desenvolup.

Maadix