30 juny: presentació del projecte AlertaDH – Empreses transnacionals i drets humans


Aquest acte s’emmarca dins l’agenda del Fòrum Social Mundial per a les Economies Transformadores, sota el títol “Empreses transnacionals i drets humans, un oxímoron?”. Precisament l’hem volgut fer dins el FSMET perquè aquest fòrum que enguany se celebra a Barcelona està orientat a fer propostes de transformació social cap a una economia que posi al centre la persona; és a dir, que mostri un nou model social i econòmic que substitueixi l’actual model que atempta contra la vida de les persones i el seu entorn.

En aquest seminari el grup català d’Empresa i Drets Humans (conformat per 15 organitzacions de Lafede.cat – Organitzacions per la Justícia Global i la Taula Catalana pels Drets Humans i la Pau a Colòmbia) volem compartir la feina que estem desenvolupant des de fa 5 anys. Presentarem i farem públic per primera vegada el web d’AlertaDH el proper dimarts 30 de juny, a les 18h, que recull casos de vulneracions de drets humans per part d’empreses de matriu catalana o espanyola, i es presentarà el llibre “A dónde va el capitalismo español“, relacionat amb la temàtica.

La web Alerta DH és fruit del treball que va començar el Grup d’Empresa i drets humans el 2015, arran de la investigació realitzada a Buenaventura (Colòmbia). Llavors es van denunciar al Parlament els greus impactes socials i mediambientals que l’empresa catalana TCB estava provocant a la ciutat costera colombiana. Des d’aleshores el Grup ha recollit nombrosos exemples d’altres casos de conflictes socials i vulneracions de drets humans comesos arreu del món per part d’empreses catalanes que operen a l’exterior. En aquest projecte, l’ODG presenta el cas del projecte Castor.

Després de la presentació de la web el periodista de TV3 Iván Gutiérrez Gómez, parlarà amb l’Erika González i el Pedro Ramiro, de l’Observatori de les Multinacionals a Amèrica Llatina, autors del llibre, “A dónde va el capitalismo español“, i dues de les persones que més seguiment han fet del comportaments de les multinacionals de matriu espanyola.

Tota la informació es pot trobar a l’agenda del FSMET. Les sessions es faran per Zoom i es retransmitiran en el canal de Youtube de Lafede.cat en directe. Per qualsevol dubte el mail de contacte és formacions@lafede.cat.

Enllaç al webinar: https://us02web.zoom.us/j/83512879026

Contingut relacionat

Es llança campanya contra el pagament del deute il·legítim del Castor

emma

Grècia: passat, present i futur

emma

Grècia: és moment de deixar de negociar

Maadix