Xerrada | Decreixement ecofeminista o austeritat imposada?


Les propostes de transició necessiten els feminismes per imaginar futurs més justos. El 20 de febrer en parlarem amb la Corinna Dengler i la Júlia Martí. Ja disponible el vídeo!

La tendència militarista i securitària de les grans potències i el rescat a les empreses transnacionals a través del capitalisme verd estan tornant a desviar els fons públics, robant-nos un cop més la possibilitat de construir un futur ecofeminista. Sembla que ja ens hem oblidat dels treballs essencials, de la necessitat de protegir aquelles que sostenen la vida i de la urgència de garantir una vida digna per tothom. A més, es pretén resoldre l’emergència climàtica a cop de tecnologia, sense tenir en compte preguntes bàsiques que els feminismes plantegen des de fa temps, com “quins són els treballs i sectors socialment necessaris per sostenir la vida?”. Pregunta que s’hauria de fer qualsevol institució que pretengués fer inversions públiques en nom de la transició ecosocial.

Tenint en compte aquest context, analitzarem les múltiples crisis (ecològica, de cures, d’endeutament, etc.) des d’una perspectiva ecofeminista, buscant treure a la llum els deutes invisibilitzats, i també parlarem sobre alternatives. En concret, volem abordar els plantejaments del decreixement ecofeminista, una aposta que busca sumar les aportacions feministes per transformar l’actual sistema de cures i revaloritzar els treballs essencials, a la defensa del decreixement com una sortida justa i necessària per aconseguir que els responsables de les diverses crisis assumeixin la seva responsabilitat alhora que ens ajustem als límits del planeta.

En parlarem amb:
  • Corinna Dengler, investigadora en economia feminista i ecològica, membre de Feminisms and Degrowth Alliance
  • Júlia Martí Comas, investigadora de l’Observatori del Deute en la Globalització
📆 Dimarts 20 de febrer a les 18:30
📍 Al Pati Llimona (Carrer del Regomir, 3, Barcelona)

 

*Amb traducció simultània en català i anglès.

Contingut relacionat

El deute de Castor: passat, present i futur.

emma

TURISME; el nou ‘El Dorado’ per als capitals financers internacionals

emma

El model energètic espanyol. Una anàlisi des de la coherència de polítiques per al desenvolup.

Maadix