tomaquet

La Ruta del Tomàquet


Descarregar arxiu   

La Ruta del Tomàquet. Eines de reflexió cap a una nova cultura del consum urbà és un informe de l’ODG en relació a les profundes contradiccions entre l’actual sistema agroalimentari global i el camí cap a la Sobirania Alimentària.

Seguint l’exemple del tomàquet, un producte emblemàtic per a l’horta catalana, revela com les importacions des d’Holanda, en plena temporada alta (estiu) tenen com a conseqüència la caiguda de la producció catalana. Reflexiona també sobre un espai clau en la producció i el consum a Catalunya, Mercabarna, considerant així mateix els impactes socials i ambientals de la importació de tomàquet des del Marroc.

Informe realitzat en el marc del Projecte “Promoció d’una nova cultura del consum urbà a Barcelona, cap a la Sobirania Alimentària”, iniciativa conjunta de GRAIN, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) i la Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat i Cultures, comptant amb el suport del Programa “Barcelona Solidària” de l’Ajuntament de Barcelona.

Mapa creat per: Raül Sánchez, grup de Mapatge de Conflictes Socioambientals de l’Observatori del Deute en la Globalització

Descarregar arxiu   

Contingut relacionat

Què és una Col·laboració Público-Privada i cóm ens afecta

emma

Mapa d’actors al sector turístic

emma

Projectes Controvertits

emma