Podcast Desenredades 23: El Pacto Ecosocial e Intercultural del Sur, amb Maristella Svampa i Breno M.Bringel


El Pacto Ecosocial e Intercultural del Sur, una iniciativa des d’Amèrica Llatina per un horitzó col·lectiu de transformació

Convidem al podcast de Desenredades a Maristella Svampa, sociòloga, escriptora i investigadora ecofeminista d’Argentina, i una de les impulsores del Pacto Ecosocial e Intercultural del Sur, i a Breno M. Bringel, sociòleg, activista i editor, professor de l’Instituto de Estudios Sociales y Políticos (IESP) de la Universidad del Estado de Río de Janeiro i investigador sénior de la Universidad Complutense de Madrid, també impulsor del Pacto. Han participat en el Seminari ODG celebrat el 10 i l’11 de maig del 2024, i s’han animat a continuar conversant amb nosaltres en aquest episodi.

Ens expliquen què és i per què treballa el Pacto, que neix de l’aliança entre moviments socials d’arreu d’Amèrica del Sud i Central. També reflexionem sobre la necessitat de teixir resistències locals amb mirada global, del deute ecològic del Nord i de les falses esperances d’una transició “verda” que, si no la transformem, seguirà perpetuant les lògiques d’espoli i extractivisme. A més, conversem sobre els vincles entre l’auge de l’extrema dreta i els impactes ecològics, socials i polítics de la crisi múltiple que estem vivint, i com podem afrontar-les.

Escolteu el programa complet aquí:

Contingut relacionat

Jornada internacional: Què promou la Unió Energètica Europea?

alfons

Memòria, pla estratègic i balanç social de l’ODG 2022

MartaPerez

Desenredades #15: Alternatives des de l’economia feminista, amb Flora Partenio

MartaPerez