El Seminari i les Formacions estan dirigides a membres d’organitzacions socials, ambientalistes i ecologistes, i a públic interessat en la temàtica.
Hem dissenyat els quatre tallers com espais interconnectats per enfortir els nostres coneixements, pràctiques i estratègies en el procés de transformació social i política. Recomanem per aquesta raó l’assistència els dos dies.
Comptarem amb pauses cafè i dinar pe assistents als tallers.
Nosaltres estem molt contentes amb aquesta proposta, ara tan sols ens faltes tu! :)
[1] Mauro Chirenti és membre del Movimento No Tap, moviment en oposició al megagasoducte entre l’Azerbaidjan i Itàlia, el Sothern Gas Corridor, una obra faraònica de 3500km de ducte creuant l’Azerbaidjan, Geòrgia, Turquia, Grècia, Albània i fins a Itàlia. Amb un pressupost aproximat de 45.000 milions d’euros ha rebut l’aval de la Comissió Europea i dels bancs públics europeus BEI i BERD, dels que reb ajut financer de diner públic.
El SGC està tacat per la corrupció, pels abusos als DD.HH. del govern de l’Azerbaidjan i per la repressió. La determinació de les comunitats de Salento, Itàlia, en la seva oposició al gasoducte, ha estat contesta amb l’enviament de donacions d’antiavalots que han reprimit la població diverses vegades. La lluita té més de 3 anys i ara està en un dels moments més calents. Es dóna la circumstància a més que l’empresa espanyola ENAGAS participa en la infraestructura.
Més info del moviment: https://www.facebook.com/MovimentoNoTAP/?ref=br_rs
Més info del SGC: https://www.diagonalperiodico.net/global/23862-intereses-detras-la-ruta-alternativa-para-gas-del-caspio.html
[2] Mohamed Zougari és membre d’atac Marroc, ha analitzat l’extractivisme d’hidrocarburs al magreb amb una visió general sobre Algèria Tunísia i amb més concentració en el cas marroquí. Han elaborat una visió crítica pel que fa a la política marroquí de “energies renovables “i de l’energia tèrmica. També coneix les lluites contra el fracking a Algèria i al Marroc. Al Marroc la principal lluita contra l’extractivisme és la de la regió d’Imider prop de Warzazat. És la mina més gran de Plata de tota Àfrica. Els habitants segueixen lluitant des del 2012 contra la contaminació de les aigües i de les seves terres. També en aquesta mateixa regió a la ciutat de Zagora últimament hi ha hagut una forta protesta dels habitants per l’escassetat d’aigua (una hora al dia i de mala qualitat) les autoritats els van reprimir fortament i va empresonar a uns 8 manifestants (entre ells alguns menors).