L’ODG ens sumem a les convocatòries i mobilitzacions del 8 de març


Un any més, l’oficina de l’Observatori del Deute en la Globalització romandrà tancada el dimecres 8 de març per Vaga General feminista.

Ens sumem així a la crida del moviment feminista que convoca una vaga de cures, de consums, laboral i estudiantil amb el lema: “Dones, lesbianes i trans dempeus contra les precarietats, les fronteres i els genocidis.”

Aquest 8 de març està marcat per un context internacional convuls, amb múltiples conflictes armats, genocidis televisats, polítiques migratòries racistes i amb una tendència de securitització i militarista creixent arreu del món. Davant d’aquest context, des de l’ODG ens afegim al moviment feminista per denunciar conjuntament aquests tres eixos de violència que travessen les nostres vides i l’actualitat com són les precarietats, el règim de fronteres i els genocidis. Com afirmen en el seu comunicat, hem de fer visible que els impactes d’aquestes violències ressonen en les nostres diversitats i juntes els hi podem plantar cara. 

Fem nostre aquest compromís, amb l’objectiu també, de contribuir a construir un feminisme internacionalista, compromès amb la defensa dels serveis públics i els béns comuns davant de les privatitzacions que precaritzen cada vegada més les nostres vides; però també amb la fi de les lògiques colonials de guerra i extractivisme.

Ens preocupa especialment com s’utilitza el deute. Un deute que ha servit per rescatar grans empreses però que en canvi ens ha portat a l’austeritat sota retallades de despeses socials (educació, sanitat, habitatge públic). Un deute que agreuja el context d’emergència de cures, social i ecològica, al Sud i al Nord Global, aquí i arreu, tot i el pintat de “transicions verdes” en el que s’escuden les polítiques institucionals, estatals i europees. Transicions, les seves, que reforcen el capitalisme verd i que, en canvi, exclouen la mirada feminista, social i ecologista.

Per tot això, perquè seguim tenint més motius que mai per movilitzar-nos, animem a participar a les accions descentralitzades convocades durant tot el dia de vaga i els dies previs, així com a la manifestació que es farà a Barcelona el mateix dia 8 de març, a les 18h, amb inici a Jardinets de Gràcies i acte final a Arc de Triomf. 

I ens sumem també al crit final del moviment feminista en el seu comunicat:

“No tindrem una societat equitativa i ecològicament sostenible fins que no desmuntem el patriarcat, el masclisme, la LGTBIQA+fòbia, el racisme, la islamofòbia, l’antigitanisme, el capacitisme, la xenofòbia i les bases colonials del capitalisme. Per totes les nostres lluites, les nuclears d’aquest 8-M i totes les altres, unim les nostres veus en un crit d’emancipació de totes les opressions. Perquè només serem lliures si ho som totes. Juntes, amb la flama incombustible dels feminismes, som imparables.

Dones, lesbianes i trans i totes les identitats dissidents, juntes contra la precarietat, les fronteres i els genocidis. Visca, visca, visca, la lluita feminista!!!

CONVOCATÒRIES

Manifestació feminista nocturna “IX Se va a armar la gorda”
Dijous 7 de març a les 19h a Metro Marina
Més info

Manifestació unitària a BCN: “Juntes contra les precarietats, les fronteres i els genocidis”
Divendres 8 de març a les 18h
A Jardinets de Gràcia
Més info

Contingut relacionat

Pre-estrena del documental “El cost amagat”

MartaPerez

Les ONG aconsegueixen que la Llei d’Acció Exterior incorpori respecte Drets Humans per empreses

Maadix

Preestrena DOCU “Free Tours, treballar per propines”

emma