nopagocastor_web_odg.jpg

Es llança campanya contra el pagament del deute il·legítim del Castor


Fa poc més d’un mes el Reial Decret Llei 13/2014 garantia una indemnització de 1.350 milions d ‘€ a ESCAL UGS, empresa promotora del projecte d’emmagatzematge submarí de gas Castor, participada en el 66,6% per l’ACS de Florentino Pérez. El pagament serà suportat per la ciutadania a través de la factura del gas i podria ascendir a més de 4.700 milions d ‘€ a pagar durant 30 anys.

Cal recordar que el projecte Castor va provocar més 400 terratrèmols entre Alcanar (Catalunya) i Vinaròs (País Valencià), i ha estat un projecte mal planificat i mal executat. Malgrat això es pretén que tota la responsabilitat recaigui en la població que ja pateix les severes conseqüències de l’augment de la desocupació i les retallades socials.

Amb l’ànim de denunciar i revertir aquest abús, diverses organitzacions de la societat civil exigeixen el no pagament d’aquest deute il·legítim i inicien aquesta campanya de recollida de signatures que pretén interpel·lar els grups parlamentaris perquè impugnen el Reial Decret Llei i aconseguir el desmantellament de les instal·lacions, a més de la depuració de responsabilitats a tots els nivells en aquest cúmul de despropòsits anomenat projecte Castor.

Enllaç a la nota de premsa.

Signa la petició.

 

Contingut relacionat

Fotografies #JudiciCastor

emma

Debats ODG, la raó per no odiar els dilluns

MartaPerez

“Escull la teva transició ecosocial”, aventura gràfica contra l’emergència climàtica

MartaPerez