ODG
nopagocastor_web_odg.jpg

Es llança campanya contra el pagament del deute il·legítim del Castor


Fa poc més d’un mes el Reial Decret Llei 13/2014 garantia una indemnització de 1.350 milions d ‘€ a ESCAL UGS, empresa promotora del projecte d’emmagatzematge submarí de gas Castor, participada en el 66,6% per l’ACS de Florentino Pérez. El pagament serà suportat per la ciutadania a través de la factura del gas i podria ascendir a més de 4.700 milions d ‘€ a pagar durant 30 anys.

Cal recordar que el projecte Castor va provocar més 400 terratrèmols entre Alcanar (Catalunya) i Vinaròs (País Valencià), i ha estat un projecte mal planificat i mal executat. Malgrat això es pretén que tota la responsabilitat recaigui en la població que ja pateix les severes conseqüències de l’augment de la desocupació i les retallades socials.

Amb l’ànim de denunciar i revertir aquest abús, diverses organitzacions de la societat civil exigeixen el no pagament d’aquest deute il·legítim i inicien aquesta campanya de recollida de signatures que pretén interpel·lar els grups parlamentaris perquè impugnen el Reial Decret Llei i aconseguir el desmantellament de les instal·lacions, a més de la depuració de responsabilitats a tots els nivells en aquest cúmul de despropòsits anomenat projecte Castor.

Enllaç a la nota de premsa.

Signa la petició.

 

Contingut relacionat

La Plataforma pel Sénia denuncia a la Comissió Europea la indemnització pel projecte Castor

emma

Crònica de les intervencions de l’Executiu grec en el Comitè d’Auditoria del Deute Grec.

Maadix

Recurs Cas Castor davant l’auto de desestimació de l’Audiència Nacional

Maadix