Organitzem un esdeveniment el proper 12 de desembre amb Aimée Martinez, defensora del territori a Colòmbia i Argentina, i treballadores del Collectivo Di Fabrica, de Florència
INSCRIU-T’HI
El problema és conegut: la demanda massiva de tecnologia per la “transició verda” i les polítiques de descarbonització està comportant un aprofundiment de l’extractivisme i una competició per guanyar la indústria a nivell global.
Per una banda, els països del Sud Global que tenen minerals crítics pateixen una major pressió per extraure’ls i alimentar els mercats internacionals, amb els recurrents impactes socials, ambientals i de gènere de la mineria. Per altra banda, els actors més rellevants de l’escena internacional –La Xina, EUA, UE- estan posant quantitats ingents de diners públics per recuperar, mantenir o incrementar la seva capacitat de fabricar aquestes tecnologies; sense cap plantejament que pugui contestar la pregunta: energia per a què i per a qui?
Tenint en compte aquest context, quines alternatives podem promoure? pot haver extracció sense extractivisme? Pot haver producció sense acumulació? Es poden crear cadenes de subministrament més justes socialment i ambiental?
En el “diàleg entre la mina i la fàbrica” us proposem un espai de conversa entre una activista que habita les zones d’extracció de liti i un treballador d’un projecte de reconversió verda d’una fàbrica italiana sota control obrer. Un diàleg al que també us volem convidar.
Diàlegs entre la Mina i la Fàbrica
Alternatives al model extractiu de la “transició verda”
Un diàleg amb:
Aimée Martinez, defensora del territori contra la megamineria i el poder corporatiu al Colectivo de Ecología Política del Sur
Collettivo Di Fabrica, projecte de fàbrica de renovables sota control de les treballadores a Florència, Itàlia.
Dimarts 12 de desembre
A les 18:30h a la La Fede.
c. Tàpies 1-2. Barcelona