Cicle de webinars ODG


Des de l’ODG hem preparat un cicle de webinars per aquestes setmanes de confinament. L’objectiu és fer una anàlisi crítica de com la crisi del coronavirus ha estat el desencadenant d’una crisi multidimensional (econòmica, de cures, social i ecològica) més profunda, tal i com recollim en nostre comunicat pel COVID-19.

Tenint en compte la complexitat de l’actual sistema socio-econòmic, es planteja realitzar aquest anàlisi des de diferents perspectives, com son: la crisi climàtica, la crisi financera i el pla de xoc social, la seguretat digital, la gestió emocional per activistes en temps de confinament i lectures ecofeministes sobre els moments de crisi.

Els espais virtuals son espais que compliquen el debat obert i la construcció col·lectiva. Per tant, es designarà un equip facilitador que traslladarà les preguntes a les persones que intervinguin i intentarà fer que l’espai sigui el més agradable i proper possible durant el webinar, tot i que ja estarà connectat 15 minuts abans de l’hora d’inici per resoldre qualsevol problema tècnic que estigui al seu abast. També es limitarà la duració del webinar, ja que no és fàcil mantenir l’atenció i la concentració en aquest tipus d’espais.

La proposta és realitzar els webinars cada dimarts a les 18h i amb una durada màxima d’1 hora i 15 minuts. El tancament d’inscripcions es realitzarà el dilluns anterior.

 

Sisena sessió #WebinarsODG

El Dimarts 28 d’abril a les 18h tindrem a Simona Levi, del col·lectiu activista Xnet, amb “Transparència per a les institucions, privacitat per a les persones. Como declinar-ho en temps d’emergència“. Debatrem sobre temes de privacitat i seguretat digital, analitzant les apps com a eines per al diagnòstic i avaluació de casos Covid19 i les seves implicacions; el paper de les institucions i els nostres drets.

 

Cinquena sessió #WebinarsODG

El Dimarts 21 d’abril a les 18h vam tenir a Yayo Herrero, d’Ecologistes en Acció, amb “Economia ecològica i feminista. Lectures ecofeministes sobre els moments de crisi“. Vam debatre en relació amb les següents preguntes: Què lectures ecofeministes podem extreure d’aquesta crisi multidimensional? Què evidència aquesta pandèmia en relació amb la crisi de cures? I de l’ecològica? Com no tornar a “la normalitat” establerta? Alternatives i pla de xoc per avui, i per demà.

 

Quarta sessió #WebinarsODG

El Dimarts 14 d’abril de 18h a 20h (una mica més llarg aquesta vegada) tindrem un de molt especial: “Gestió emocional per activistes en temps de confinament. Quin espai per la salut emocional?” amb Anna Pujol i Cèsar Fernández de Resilience Earth, i Conchi Piñeiro d’Altekio.

 

Tercera sessió #WebinarsODG

La tercera sessió serà el Dimarts 7 d’abril, a les 18h amb títol “¿Nuestras vidas en manos privadas? Construyendo modelos alternativos de salud”, amb Vicente Losada, Auditoría Ciudadana de la Deuda en Sanidad (Audita Sanidad) i Jasmine McGhie, La Capçalera.

Dibuixarem un cercle partint de les dinàmiques de fons; com el món econòmic-financer internacional ha impactat sobre les polítiques públiques de salut i sanitat. Explicarem el procés i els impactes de les privatitzacions en sanitat. Quines són les propostes i els models alternatius? Quines polítiques s’haurien d’aplicar a curt i a llarg termini per crear un altre model de sanitat pública?

 

Segona sessió #WebinarsODG

La segona sessió titulada “Coronavirus i crisi econòmica: pla de xoc social i pla de recuperació” va ser el Dimarts 31 de març, amb la Iolanda Fresnillo de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) i el Jaime Palomera, del Sindicat de Llogateres i Llogaters.
Iolanda Fresnillo és investigadora sobre deute, finances responsables i polítiques públiques (podeu descarregar la seva presentació power point aquí), ha escrit recentment l’article Coronavirus i la nova crisi del capitalisme. Jaime Palomera participa de l’impuls del Pla de Xoc Social.

 

Primera sessió #WebinarsODG

La primera sessió titulada “Las lecciones que puede dar el coronavirus a la especie humana” va ser el Dimarts 24 de març a les 10h a càrrec de Luis González Reyes, membre d’Ecologistas en Acción i coautor de “En la espiral de la energía“. Aquesta vol aportar perspectiva i profunditat històrica, general i sistèmica, per entendre la situació actual i es va basar en l’article que va publicar a El Salto.

Esperem què us agradin 🙂

Plegades trobarem la vacuna… contra el capitalisme!

 

 

Amb el suport de:

                                         

Contingut relacionat

Entrevista al periodista mexicà Carlos Manuel Juárez – DDHH i fracking

emma

Davant els nous reptes globals, trobada de la xarxa Eurodad per treballar respostes

nicola

Josep Nualart (ODG): “Ni Midcat, ni BarMar, ni H2Med: el que cal és una planificació dels usos i un canvi de model”

MartaPerez