sakorafa.jpg

Carta al President del Parlament Hel·lènic sobre la dissolució de la Comissió de la Veritat


Sofía Sakorafa, MPE

Publiquem la carta oberta de l’eurodiputada Sofia Sakorafa dirigida al nou President del Parlament Hel·lènic, Nikos Voutsis, qui va anunciar la fi dels treballs de la Comissió de la Veritat sobre el Deute de Grècia. Des de 2011, quan ja era diputada, Sofia Sakorafa es va involucrar en el comitè d’auditoria ciutadana del deute grec. Al març de 2015, va accedir a formar part de la Comissió de la Veritat sobre el Deute de Grècia creada per la Presidenta del Parlament Hel·lènic, i també a fer-se càrrec de les relacions de la Comissió amb el Parlament Europeu i altres parlaments. Després de la capitulació del govern Syriza-Anel, presidit per Alexis Tsipras, Sofia Sakorafa va abandonar Syriza i és eurodiputada independent des de setembre de 2015.

Sr. President,
Per correu certificat signat per vostè el 12 de novembre, rebut el 17 de novembre de 2015, em va comunicar l’abolició de la Comissió de la Veritat sobre el Deute de Grècia. En la seva carta, vostè no s’atreveix si més no a esmentar el nom de la Comissió. Això és comprensible. Quan un tracta d’assegurar que el poble grec “oblidi” la qüestió de la legitimitat del deute i vol fer-li creure que el tercer memoràndum, el més dur, és l’única solució, és cert que la veritat pot ser aterridora, encara que es tracti solament d’esmentar la mateixa senzilla paraula, “veritat”.

Sr. President,
És inconcebible que el President del Parlament Hel·lènic, i menys encara algú que ha estat de l’esquerra, elimini la Comissió de la Veritat sobre el Deute de Grècia.

És ofensiu que el Parlament torni a ser un lloc de rentat d’escàndols, irregularitats, de decisions polítiques de barbàrie, d’acords de submissió, de contractes injusts, i que això sigui acceptat i ratificat pel President de la Càmera.

Sr. President, crec que no hi ha res més a afegir. Vostè solament es dedica a executar ordres. Aquesta és la raó per la qual va ser triat com a President de la Càmera en aquest moment crucial. La responsabilitat política d’aquesta decisió està totalment en mans del primer ministre, Alexis Tsipras.
El senyor Tsipras que, amb el President de la República, va assistir a la inauguració dels treballs de la Comissió el 4 d’abril de 2015.

El senyor Tsipras que personalment em va assegurar amb fermesa que la Comissió operaria sense obstacles fins a la conclusió dels seus treballs.

El senyor Tsipras càrrega amb la plena responsabilitat política de la denegació de llançar llum sobre les polítiques imposades que contribueixen a la corrupció i dels contractes draconians que ens han portat a un atzucac.

El senyor Tsipras té tota la responsabilitat política de la renúncia a utilitzar una eina de renegociació del deute que és acceptada, aprovada i legitimada per un reglament de la Unió Europea.

Tingui per segur que la seva decisió de suprimir la Comissió de la Veritat sobre el Deute de Grècia no afectarà a la determinació i l’eficàcia de tots els que seguim lluitant i continuem convençuts que la veritat va a ser el catalitzador de profunds canvis polítics.

 

Sofia Sakorafa

Contingut relacionat

10 anys de crisi estafa

Maadix

Oferta laboral | Tècnic/a de gestió econòmica de projectes

MartaPerez

Podcast Desenredades #18 | Què hi ha darrere de la transició verda?

MartaPerez